Itt az úttest jobb oldalán a folyamatos vonal az tulajdonképpen micsoda?
Figyelt kérdés
Záróvonal forgalmi sávok közt szokott lenni. A gyalog- és kerékpárút miatt lehet? De a kiépített szegély miatt amúgy se valószínű, hogy valaki fel akarna hajtani, vagy ott akarna előzni pl. balra kanyarodó járművet. A sárga vonaltól elég távol van, ezért még dupla záróvonalnak is elég furcsa. Nekem mindenképpen értelmetlennek tűnik, ennyi erővel minden járdaszegély mellé lehetne festeni egy vonalat.
Vagy úttest szélét jelző vonal lenne? Az szerintem reálisabb. A kiemelt részen is reális a sárga vonal, hogy a közlekedők ne a peremen billegjenek, balesetveszélyesen, hanem a sárga vonalon belül.
Azért nem mindegy, mert ez utóbbi esetben nem tilos az úttest jobb szélén parkolni. Viszont az évek során még csak 1 esetben láttam ott parkoló autót.
júl. 13. 17:29
11/11 A kérdező kommentje:
Hát, igen, tulajdonképpen. De azért mégiscsak szokatlan. Sokfelé van járdaszegély, meg széles járdák, még sincs mellettük ilyen vonal. Lakott terület, világítással. Ha meg esetleg esik 10 centi hó, amikor tényleg reális, hogy nekimegy valaki a szegélynek, akkor ugye a csík se látszódik.
júl. 17. 05:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!