Tulajdonképpen miért olyan fontos a folyamatos fertőtlenítés, ha tudni lehet, hogy tárgyakról nagyon kicsi valószínűséggel fertőződhetünk meg a koronavírussal?
Mi betartjuk a kijárási korlátozást. Itthonról dolgozunk. Nekem heti egy alkalommal be kell mennem dolgozni, férjem jár bevásárolni szintén kb. heti 1-szer. Ilyenkor, tehát amikor bevásárlásból vagy munkából érkezünk, azaz hetente egyszer mindent lefertőtlenítünk a kilincsektől kezdve a kocsikulcson, lakáskulcson át a vásárolt dolgok csomagolását és igyekszünk minél előbb átöltözni, ruhát azonnal mosógépbe tenni és lefürödni, hajat mosni. Maszkot még nem hordunk, de kesztyűt veszünk, ha elmegyünk itthonról. 60 fokon mosok, eddig még bírják a ruhák. Ja, és én sütöm a kenyeret. Amíg nem én sütöttem, addig a héját nem ettük meg.
Szóval nálunk ez a heti 1-2 alapos fertőtlenítés van a kintről származó dolgokra, ez azért nem annyira sok meló. Ha nem megyünk sehova, akkor nem fertőtlenítgetek. A kézmosást alaposabban csináljuk, kislányom is megtanulta, gyakrabban ellenőrzöm. De ma is csupa retek volt a kertből, elküldtem mosakodni ebéd előtt, de nem álltam fölötte, nem is volt rá időm. Időnként hypo-val felmosok, de ezt nem viszem túlzásba. Ahhoz képest, hogy nagyon vegyszerellenes vagyok, most nagyon is túlzásba estem, de még mindig nem jutottam oda, hogy 20-szor kitakarítsam a házat. Annyit dolgozunk, hogy szerintem egy év karantén kéne ahhoz, hogy én 20-szor ki tudjam takarítani az ottonunkat. Jelenleg még egyszer se sikerült. Most volt az első nyugodt hétvégém munkaügyileg, de nagyon elfáradtam, nem nagytakarítás volt a fő programom. Azért nem bánnám, ha lenne annyi szabadidőm, mint másnak, akinek most jut ideje takarítgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!