Miért élünk 2024 -ben még mindig elmaradott őskori módon, hogy minden nap reggel 5-kor a harangozásra kell kelni?
Ütik minden nap. Mindegy, hogy milyen nap van. Hétköznap, szombat, vasárnap.
Ráadásul a hideg időben még jobban terjed a harang hangja. Ma reggel is 5 órakor arra riadtam, hogy harangoznak. Nem igaz, hogy nem lehetne már végre betiltani!
Arról nem is beszélve, hogy csak a fidesz fejében létezik a nagy keresztény magyarország. Már 10 éve is kevesebb vallásos volt, most meg már alig érik el a lakosság negyedét.
13-as , légy ettől boldog, hogy valaki meg szenved miatta. Nem tudok erre mit mondani. Mindenkinek joga van a nyugodt élethez.
14-es. olvastam a cikket. Borzasztó, hogy ilyen megtörténhet egy "civilizált" világban. :(
16-os. Látom a szövegértelmezés nem megy. Nem lakok a templom közelében. Költözz a templomba, ha ennyire imádod, és fogadd el, hogy valaki nem akar 5 órakor kelni feleslegesen.
17-es. Látom, hogy semmi közöd a fizikához. Nézz utána szerintem a hangterjedésének, mielőtt okoskodsz.
Milyen szigetelésed és ablakod van, hogy ilyen hangosan behallatszik a messze lévő harangozás?
Egyébként az itteni fröcösgés helyett akár kereshetsz is hasonszőrű embereket és felkereshetitek a templomot, hgoy nem lehetne-e esetleg az ötórási harangozást offolni. Máshol is megtörtént már.
3 rétegű nyílászáró és 15 cm kőzetgyapot, padláson pedig 25 vagy 30 cm üveggyapot. Szóval igen, baromi hangos. Ha kinyitom az ablakot konkrétan olyan, mintha itt lenne előttem 50 méterrel. Pedig légvonalban legalább 800 m.
Ugyan. Ebben az álkeresztény országban, ahol, mint láthatod a kommentek 90%-át istenkáromló vagyok, mert a harangozás milyen jó...
Főleg egy faluban, ahol a tudatlanság nagyobb méreteket ölt, mintha ennyire muszáj volna. Az öregek máglyára vetnének, mert úristen keresztényország meggyalázása úristen mi fog történni.
Mi? Őskor. Az
1. Az őskorban nem harangoztak. Amire te gondolsz, az a középkor.
2. A szöveg alapján neked nagyobb bajod van Orbánnal mint a harang hangjával. AMit tökre megértek, de ez a fajta kommunikáció abszolút nem segíti azt, hogy reggel 5kor ne harangozzanak.
Ha ez nálad így hallatszik, akkor a szomszédodnál is, a közelebb lakóknál meg pláne. Beszélj velük, aztán beszéljetek a templommal. De nem fröcsögve, gylaázkodva, mint itt teszed, hanem emberi módon.
Én nem hoztam szóba orbánt.
Az tény, hogy egy mesterségesen keresztény hithű országnak próbálják beállítani, holott maximum gyökereiben az, de jelenleg már nem. Átverés része ez is.
Beszéltem már közelében lakókkal. Az volt a válasz, hogy őket is zavarja, főleg a reggel 5 órai, de mit csináljanak? Jelentsék fel a templomot?
Hiába mondtam, hogy együtt, többen talán elérhetnénk valamit. Az emberek félnek, főleg egy faluban, ahol még mindig úgy élik le az emberek az életüket, hogy "vajon mit szól a falu népe".
Bele van törődve mindenki mindenbe az az igazság. A harangszóvédők meg egyszerűen annyira vérmesek, hogy elnyomják az egyszeri nép kérését, mert egyből istenkáromlás, meg kereszténygyalázás.
Érdemes elolvasni a dunaújvárosi lakótelep kálváriáját, amelyik mellé templomot építettek.
Volt per, aláírás gyűjtés minden. Semmit nem értek el sajnos.
Ezért mondom, hogy őskor, mert ott sem voltak törvények meg számító emberi élet. Középkorban már szocializáltabban viselkedtek.
Ok, nem Orábn szó szerint, de említetted a jelenlegi rezsim műkereszténységét, stb... De ezeknek semmi köze a te problémádhoz.
Nálunk vagy 10 éve volt hasonló gond, de ott egyszerűen a hívek beszéltek a plébánossal és modnta, hogy oké, persze.
Perrel való fenyegetőzés meg eleve az agresszív fellépés jóval kevésbé hatékony megoldás.
Abban nagyon is köze van, hogy konkrétan korlátlan hatalmat adott az egyháznak(meg lényegében egybe is épült az egyház a fidesszel), és direkt beszéltem ügyvéddel, nincs jogi szabályozás a harangszó bármiféle tiltására, csökkentésére, semmire. Még a hangerő sincs szabályozva, holott neked mindent szabályoznak lassan, még a fingás hangerejét is.
Gyakorlatilag az egyház bármit megtehet.
Az álkereszténység hangoztatása pedig szintén egy agymosás, lényegében elhitetik azzal a kevés hívővel, hogy nincsenek ám kevesen, hát annyira de annyira sok van az egész országban, hisz ez egy mélyen hithű keresztény konzervatív ország. A népszámlálási adatok is csak a keresztényüldözés és gonosz brüsszel miatt lett olyan tragikus a vallásokra nézve...
Egy nagy bűvölet az egész.
És a plébánossal beszéltél már?
Mer ez a társadalmi fröcsögés tényleg nem vezet sehova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!