Miért élünk 2024 -ben még mindig elmaradott őskori
módon, hogy minden nap reggel 5-kor a harangozásra kell
kelni?
Figyelt kérdés
Ütik minden nap. Mindegy, hogy milyen nap van. Hétköznap, szombat, vasárnap.
Ráadásul a hideg időben még jobban terjed a harang hangja. Ma reggel is 5 órakor arra riadtam, hogy harangoznak. Nem igaz, hogy nem lehetne már végre betiltani!
Arról nem is beszélve, hogy csak a fidesz fejében létezik a nagy keresztény magyarország. Már 10 éve is kevesebb vallásos volt, most meg már alig érik el a lakosság negyedét.
Városban lakok de itt is hajnali 5kor megy a harangszó.
nov. 19. 19:58
12/29 anonim válasza:
nem harangoznak
nov. 19. 20:36
13/29 anonim válasza:
Meg se hallom,csak ha más miatt felébredek.Ha mindennap harangoznak meg kellett volna szoknod.Én azt utáltam,amikor egy jöttment hülye miatt,aki nem látta,hogy ket templom mellé epitkezik egy évig nem volt hét órás harangszó.Az ötórásat is elakarta intézni,de azt nem tudta.Most megint van.
nov. 19. 20:59
14/29 anonim válasza:
Azt fogják mondani, hogy a liturgia része, tűrnöd kell. Dunaújvárosiak is ennyit értek el.
nov. 19. 21:08
15/29 anonim válasza:
Nálunk is harangoznak, a kakas is kukorékol, az emberek baja itt az volt, hogy két hetente a foci meccsen a hangos beszélőt hallotta a település apraja nagyja. A harangszót megszokták.
nov. 19. 21:26
16/29 anonim válasza:
Tudom, hogy utalni fogod a véleményem, de nem kötelező templom közelében lakni, ha ENNYIRE nem bírod elviselni.
Én nagyon szeretnék annyira templomkozelben lakni, hogy halljam, de bár már rengeteg helyen laktam, sosem jött össze, pedig most is pár utcára van a legközelebbi templom.
nov. 19. 22:22
17/29 anonim válasza:
Ha messze laksz a templomtól akkor kérdésed kamu, mert télen zárt ablaknál nem hallani, ha pedig még is igaz, akkor nagyon jól szigetel az ablakod. :P
Tőlünk sincs messze a templom, de sosem hallani mikor kongatják.
nov. 19. 22:32
18/29 anonim válasza:
Itt vagyok bp közepén, soha nem hallok harangozást. Se madarakat, se semmit... talán ha a szirénák beszűrődnek nyáron a nyitott ablakon, de télen meg az se.
nov. 19. 22:37
19/29 anonim válasza:
Mit nem adnék egy jó harangszóért! Mamámnál még a szomszédban kongott a templom. Itt is van, csak elég messze! Néha hallom.
nov. 19. 23:23
20/29 Szolovjov válasza:
Nem kell rá felébredni. Fölöttünk a vadászrepülők szoktak gyakorolni. Na azoknak van hangja. De Gábor bátyád (én) alszik mint a lőtt nyúl.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!