Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Normális, ha a szobatársam...

Normális, ha a szobatársam soha nem szól hozzám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először vagyok életemben kolis, szóval nem tudom hogy működnek a dolgok. De már majdnem 3 hónappal együtt élek egy másik lánnyal, és az első pár nap után kb semmit nem beszélünk egymással? A napi 1-2 köszönésen kívül.

Én először próbáltam hozzászólni és beszélgetni vele, de elegem lett abból hogy csak addig tart a beszélgetés amíg én kérdezgetek vagy beszélek (mert ő nem igazán kérdezett vissza). Órán is mindig beült mellém úgy, hogy utána hozzám se szólt (kivéve ha én megkérdeztem hogy mizu???), ami amúgy szerintem nagyon fura? Minek ül be mellém ha nem akar velem beszélgetni?

De amúgy ezzel nem is lenne probléma alapból, csak sajnos konkrétan nincs szociális élete, ezért soha nem megy el a szobából. Max órára, de azoknak is a 90%-a ugyanakkor van, mint az enyém. Boltba se megy el meg sehova, és kezd kicsit feszélyezni hogy valaki napi 16+ órát egy légtérben tölt velem és soha nem szólunk egymáshoz. És nem is túlzok, mert az átlag kolis dolgokról sem beszélünk? Heti átlag 5-10 szót ("szia" 10szer) szólunk egymáshoz, és az már soknak számít. Én szívesen beszélgetnék vele normálisan, de kb állandóan fülhallgató van a fülében, és amúgy se vagyok hajlandó egyoldalú beszélgetést folytatni, főleg ha látom rajta hogy ő nem akar.

nov. 19. 13:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát utolsó, remélem a te szobádban is rohadó halászlevet hagy a szobatársad egész nap (mert kivinni a konyhába nem lehet, mert ott is emberek vannak és ő attól nagyon fél) miközben 5 fok van mert nyitogatja az ablakot. De biztos ha xanaxot szednék akkor nem érezném a büdös kajamaradék szagát és nem fáznék.
nov. 19. 21:44
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem neki ennyi elég.
nov. 19. 22:52
 13/16 A kérdező kommentje:
Lehet neki elég, de szerintem nem olyan nagy elvárás hogy ha este tanulok/olvasok, akkor ne szó nélkül lekapcsolja a villanyt, hanem mondjuk szóljon előtte? De volt olyan is hogy elment este tesizni, aztán rámkapcsolta a villanyt úgy hogy amúgy ott ültem a szobában. De ez biztos csak azért van, mert "csendes típus" és "otthonülő", egyáltalán nem bunkóság
nov. 20. 10:22
 14/16 anonim ***** válasza:
50%

Ezeket miért nem vele beszéled meg?

Nekem amúgy ennyiből az jön le, hogy inkább a kolis élettel van problémád, és rá vetíted ki.

De ha nem sikerül megbeszélni vele a dolgokat, akkor kérj másik szobatársat.

nov. 20. 16:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

De egyre inkább fokozod. Amikor a csendes, meg otthonülö válaszokat kaptad, akkor még annyi információt adtál, hogy nem szeret beszélgetni, még sokat van a szobában. Ennyiből mire következtethetünk? Aztán elkezdted írni, hogy ezt csinálja, meg azt csinálja, miért írtunk ilyen választ.

Mert az hogy rádkapcsolja a villanyt, amikor látja, hogy ott vagy valóban nem a csendesség, vagy a szociális fóbia tünete, de kezdetben ezekről még nem volt szó.

Egyébként kérdezd meg tőle, hogy miért csinálja, szólj rá. Ha nem csak nézed, ahogy lekapcsolja a lámpát, hanem szólsz, hogy neked még szükséged van rá, ne kapcsolja le, akkor kétlem, hogy csakazért is lekapcsolná. Legfeljebb akkor ha rosszul lát vagy hall és tényleg nem veszi észre, hogy ott vagy.

nov. 20. 17:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező egy idióta
jan. 9. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!