Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szeged vagy Pécs az élhetőbb...

Szeged vagy Pécs az élhetőbb város?

Figyelt kérdés
Melyikben láttok több potenciált?

okt. 18. 08:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%
#6 Jó lenne, ha ránéznél a térképre, de leginkább ha elmennél oda és élnél ott egy hónapig legalább. Ennek hiányában esetleg bevándorlási híreket is olvashatsz.
okt. 20. 02:31
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Kedves 11!

6 vagyok. Röszkén élek, a határ mellett mióta megszülettem. Híreket lehet olvasgatni, itt élni megint más.

okt. 20. 07:32
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Én egyikben sem éreztem jól magam, de amúgy hasonlóak.
okt. 23. 18:49
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
#12 Az érdekes. És eddig nem tűnt fel, hogy a migránsok ott jönnek be az országba? Fáj, hogy tőlem kell megtudnod.
okt. 23. 18:51
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

Van ismerősöm a határőröknél, nagyon jó technológiával dolgoznak a migránsok ellen, és mesélt történeteket, mikkel próbálkoznak. Igen, Volt már pár élményünk velük, de hogy sok lenne, vagy hogy egyáltalán ebből a 'sokból' mennyi jut be Szegedre, azt erősen kétségbe vonom. Persze a sok egy relatív fogalom, de úgy, hogy tényleg itt van 1-2 kilóméteren belül tőlünk a határ (tanyán lakunk), évente legfeljebb átlagosan 2x találkoztunk migránsokkal, Szegeden meg 5 évente 1x látunk, pedig rendszeresen járunk be oda is. Persze hogy vannak, de nem jutnak messzire, rögtön fogják őket, szerintem nagyon jó munkát végeznek.

okt. 23. 19:17
 16/19 anonim ***** válasza:
16%
Pécs, mert Szegeden élhetetlenek már a nyarak...
nov. 12. 15:33
 17/19 anonim ***** válasza:
76%
Pécsen nagyon nincs munkalehetőség,Szegeden nem tudom.De sajnos ez lassan már az egész országra igaz..:-(
dec. 26. 18:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Most Szegeden épül a Bájdy gyár szerintem ez kicsit feljebb viszi a várost.

Pécsen ilyen nagy gyár nem nagyon lesz mostanában. Eléggé elmaradott Szegedhez képest.

Szegeden van villamos, troli, vasút-villamos, így "nagyváros" érzés. A Tisza kettészeli a várost így lehet folyóparton sétálni. Több autópálya, vasútvonal. Szegeden sokszor van melegrekord. Közellebb van Erdélyhez.

Pécsen ott van a Mecsek, a Balaton is közelebb van, az egyetemek miatt sok a fiatal, ez miatt drágák a lakások. A horvát tengerpart is közelebb van.

A balf*sz vezetés miatt nincs olyan jó helyzetben van a város, mint Szeged, de országos szinten egyik sem jobb, ezek inkább egyetemvárosok. Pécsen régen volt villamos, most is elbírná a város. A város fele magasabban van, sok az emelkedős utca.

Mohácsnál ha lesz híd akkor talán lesz autópálya Szeged felé is.

Nekem Szeged és környéke "elitebbnek" tűnik. Pécs és környéke elég elhanyagolt, de ott is vannak elit környékek.

jan. 2. 11:35
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Szeged környékén élek születésem óta. Ez a város kb csak az egyetemistáknak jó.

Munkahely ugyan van, de elég rossz fizetések vannak. Legtöbb helyen 200 ezret tudsz keresni.

Társasági életed dolgozó emberként nem nagyon van, ismerkedni nem tudsz.

Én évek óta fontolgatom, hogy elköltözök Pestre vagy vhova máshová innen.

Pécsről nem tudok nyilatkozni, de Szegedet nem ajánlom.

jan. 3. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!