Szeged vagy Pécs az élhetőbb város?
Figyelt kérdés
Melyikben láttok több potenciált?okt. 18. 08:50
A kérdező szavazást indított:
Szeged
Pécs
34 szavazat
1/16 anonim válasza:
Mindkettő nagyon jó hely. Elég nagy, hogy legyen minden. De nem olyan nagy, hogy élhetetlen legyen.
Pécsett ott a Mecsek és a környékén is nagyon szép helyek vannak.
Szegeden ott a Tisza.
Mindkettő egyetemi város. Szerintem nagyon hasonló a hangulata.
A munka lehet kérdéses. Ez nyilván attól függ, hogy milyen munkát keresel.
2/16 anonim válasza:
Én pécsi vagyok. Munkát nehéz találni.(kivéve gyárit). Nyilván sehol sem egyszerű.. Amúgy gyönyörű város. Mecsekbe meg marha jókat lehet túrázni. Itt a Duna és a Dráva is a közelben. Attól függ milyen beállítottságú vagy. Bulizni is lehet. Vannak rossz környékek. Budai vám, Fehérhegy, meszes. Plusz a Belvárosban rengeteg a kéregető, van amelyik agresszív is sajnos.
3/16 anonim válasza:
Pécs ikonikusabb, kultikusabb, gazdagabb történelmileg, és (szerintem) jóval hangulatosabb is. Szegedet ugyanakkor, nem lopta szét módszeresen ilyen mértékben a városvezetése az elmúlt 20 évben, így ott valamelyest könnyebb boldogulni fiatalon. Pesttől mind a két hely ugyanolyan messze van - de, ha mindenképp vidék, akkor Győr, Veszprém, vagy Székesfehérvár.
4/16 anonim válasza:
Szegedet mondanám, ha nem lenne most ekkora a vízhiány. Olyan szárazság volt az elmúlt években hogy augusztus végére egy szál fű se maradt zöld a homokságon...
5/16 anonim válasza:
Pécsen rosszabbak az emberek, mint Bp.-en. Szeged tele van bevándorlókkal. Egyiket sem mondanám jó városnak.
6/16 anonim válasza:
Szeged egyáltalán nincs tele bevándorlókkal.
7/16 anonim válasza:
Egyik sem olyan jó, nem sok munkalehetőség van. Nem az iparukról híres városok.
8/16 anonim válasza:
Pécs, egyértelműen. Én nem tudnék az alföldön élni. Nagyon taszító a táj nekem. Ha csak átutazóban vagyok, akkor is folyamatosan stresszel, nyom, szorongásom van az alföldtől,és mihamarabb el akarok menni onnan, vagy visszafordulni és hasonló gondolataim vannak.
9/16 anonim válasza:
Teljesen átérzem utolsó, nekem pont fordítva. Csak az Alföldön érzem otthon magam.
10/16 anonim válasza:
5: Pécsen meg Szegeden sem rosszabbak az emberek, mint Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!