Egy holnap múlva egy panellakásba fogunk költözni vidékről Pestre, én egy amatőr zenekarban benne vagyok és én vagyok a dobos, viszonylag sokat kell gyakorolnom nyilván a fellépésekhez, így sajnos dobolnék gyakorolnék de a panel van. Az a baj hogy általában 9-10-re érek haza így körülbelül 10-től olyan éjfélig dobolnék nem tudom hogy ezt hogy fogják tolerálni és milyen közvetkezménye lehetnek ennek... milyen megoldás lehet erre?
Épelméjű ember nem dobol éjjel egy panelben. Majd megtudod miért, amikor hallod, hogy fingik a szomszéd.
okt. 1. 21:20
2/29 anonim válasza:
Senki sem fogja tolerálni, szerintem felejtsd el.
3/29 anonim válasza:
Még kertvárosban se nagyon lehet, pedig én is szeretnék dobolni
4/29 A kérdező kommentje:
1. Majd akkor gondolom adsz rá pénzt...
okt. 1. 21:21
5/29 anonim válasza:
22 óra után fel is jelenthetnek csendháborításért, úgyhogy inkáb keress egy másik helyet.
okt. 1. 21:23
6/29 anonim válasza:
Miért adnék pénzt a hobbidra? Te adsz az enyémre? Nagyfiú vagy, megoldod.
okt. 1. 21:24
7/29 anonim válasza:
Panelban lakunk mi is, szerencsére nincsenek ilyen paraszt szomszédaink. Gyakorolj a bandáddal egy bérelt helyen. Max. akkor nem zavarna az éjszakai zenebona, ha ByAlex lenne a szomszédom 😁
okt. 1. 21:40
8/29 anonim válasza:
Képzeld el hogy egy panelban olyanok is élnek akik egész nap dolgoznak,vagy idősek vagy esetleg kis gyerekek vannak és van egy olyan idióta szokása az embereknek hogy este szeretnének pihenni, aludni és nem a te dobolásodat hallgatni. Fordított esetben megnézném hogy te hogy panaszkodnál itt a gyakorin hogy valami hülye egész este csapkodja a dobokat és nem tudsz aludni. A panel élet ilyen, logikus hogy NE ZAVARD a körülötted lakókat, pláne hogy új lakó leszel. Ezen picit gondolkodj el szerintem...
okt. 1. 21:43
9/29 anonim válasza:
#5: nincs időkorláthoz kötve a csendháborítás. Jól is nézne ki, hogy ha neki reggel 8-tól egész nap dobolási kedve van, akkor majd este 10-ig bámulod az órát, mert csak akkor lehet jelenteni.
Nincs időhöz kötve:
"Ptk. 5:23. § [A dolog használatának általános magánjogi korlátja]
A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné."
Az este 10-es tévhit abból jön, hogy megkülönböztetik a zajhatárokat. 10-06 között max. 45 decibel lehet, a nap másik felében max. 55 decibel. De elég valószínű, hogy falon keresztül ennyivel átdobol.
okt. 1. 21:51
10/29 anonim válasza:
Lehet dobolni, csak utána a szomszédok is dobolnak egy kicsit rajtad
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!