Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerencsésnek érzed magad...

Szerencsésnek érzed magad hogy Budapestre születtél nem pedig egy kis faluban?

Figyelt kérdés
Néha elgondolkodok azon hogy milyen jó lehet azoknak akik Budapesten születtek és ott is nőttek fel mert minden sokkal elérhetőbb mint pl szórakozási lehetőségek, munka, jó iskolák.
szept. 22. 20:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%
Igen,a vilag legszebb varosa Bp. Minden nyaralas utan megjobban megszerettem.
szept. 22. 23:48
 12/17 A kérdező kommentje:

Én nem pont arra gondolok hogy milyen nehéz gyereket vidéken általános iskolába vinni, hanem arra hogy aki egyetemre megy és Budapesti az simán lehet bejárós, nem kell koleszra meg alberletre költeni és iskola után is tud a szüleinél lakni, miközben jó állása lehet anélkül hogy messzire keljen költöznie és albérletet kelljen fizetnie.

Gyereket vinni az iskolába 21. századi dolog. A 90-es években meg előtte a szülők első osztályba elvitték a gyereket párszor és utána egyedül ment. Én is és az osztálytársaim is egyedül mentünk. Inkább Budapesten vitték a gyerekeket iskolába mert az forgalmasabb, veszélyesebb egy gyerek számára.

szept. 23. 06:46
 13/17 anonim ***** válasza:
26%

IGEN.

Mindig minden értelmes távolságra volt, 3 középsuliból is választhattam sétatávra, és nem kellett ingáznom mint pl egy maglódi barátnőmnek.

Ha szórakozni akartam nem csak a helyi kiskocsma volt, baltadobálás, szabadulószoba, különböző minőségű, árú, hangulatú beülős kocsmák, szórakozóhelyek.

Különleges sportot űzök, ami még nagyobb vidéki városokban sincs vagy max 1-2 helyen, kérdéses színvonalon.

Kulturális szempontból se mindegy, sokszor voltunk általános és középiskolával is nagyon muzeumokban, színházban, de itt 2 óriási könyvtár is van, ahol olyan speckó tankönyvet ami vidéki egyetemre kell de ott nem elérhető, be tudtam szerezni.

A kényelem se mindegy. 0-24-es boltok, ha valahova beülnék tanulni rengeteg hangulatos kávézó közül választhatok, ha későn keltem simán bekaphatok valamit út közben.

Diák- és felnőtt munkából is rengeteg van, míg itt vidéken suli mellett van a MINIMUM heti 20 órában §z@rér-hu&yér mekizés meg a szelektívhulladék válogatás, BP-n kényelmes, jólfizető nyári melót találtam.

A kisebb településeknek megvan a maga hangulata, varázsa, de amit BP-től kapok azt semmire nem cserélném el.

szept. 23. 10:09
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Bizonyos szempontokból igen, de 2009-2015 között ugyanúgy itt sem volt munkalehetőség és egész generáció élete béka segge alá került.
szept. 23. 12:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Az se mindeg hogy Pesten hova szuletsz, a 8 kerbe a gettoba vagy a 2 kerbe medencés házak közé
jan. 30. 14:35
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem, a válaszom határozott és egyértelmű nem. Budapesten születtem, ott is nőttem fel és konkrétan romokban hevert az életem ameddig el nem költöztem vidékre. Az ottani barátam kivétel nélkül mind hazugok, képmutatóak és pénzéhesek voltak, kizárólag addig volt rám szükségük ameddig aszisztáltam a kisded üzelmeikhez, istenítettem őket vagy pénzt reméltek tőlem. Tíz-tizenöt éves barátságot úgy sz*rtak le mintha sohasem lett volna. A lányok Pesten olyan nagymenőnek hiszik magukat, de mostmár tudom, hogy pl. az ország nyugati részén lakó lányokhoz képest kb. kiszáradt kúttal egyenértékűek. Pl. Pesten ha egy szobában van 15 férfi és 15 lány, akkor tuti mind a 15 lány annak az egyetlen férfinak a f*rkát fogja stírölni aki azt mondta nekik, hogy budán van 3 szobás lakása. Még ha ez nem igaz akkor is... Itt vidéken ilyen nincs, és minden lány barátkozik minden férfival, féltékenység van ugyan itt is de viszonylag hamar túllépnek rajta... Itt ha ránézel valakire, rámosolyogsz, akkor este leht már ugyanazon a helyen fogtok lezuhanyozni... Még akkor is ha nem is a te faludba valósi, csak a helyközi járaton ismertétek meg egymást. Egymilliószor kedvesebbek, barátságosabbak itt az emberek mint Pesten és humoruk is van. Ha mész az utcán simán behívnak, hogy gyere egyél egy szál kolbászt, igyunk egy pohár bort! Bözsi néni kiszól az ablakon ha elmész a háza előtt, hogy gyere be és egyél egy kis süteményt... És tényleg nagyon jó, meghitt és barátságos estéink vannak. Ülünk a kandalló körül, beszélgetünk, borozgatunk, nevetgélünk. És ott van a társaságban mindenki, az idős bácsi, a nénik, a 20 éves srác és a 40 éves komoly férfi, ott van a 10 éves kislány és a 18 éves lány is, meg az is akinek már gyermeke van. És nincs egymás sz*patása, ha Pesten férfiként ránézel egy fatal lányra akkor feljelentenek a kerületi rendőrkapitányságon mert pedró vagy. Itt nálunk ha ugyanúgy ránézel azt mondják: ja, igen tudom, az a lány tényleg nagyon szép! És azok is, gyönyörű szépek és kedvesek, barátságosak, aranyosak és jófekek mind, kivétel nélkül. Az életem előző 38 évének amit Pesten éltem le kb. semmi értelme nem volt, kizárólag csak bajom származott abból a városból és az ottani emberekből...
jan. 31. 00:27
 17/17 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Ettől függetlenül nem gyűlölöm Budapestet mert mégis csak ott születtem és ott éltem le a gyerekkoromat akármilyen is volt. Nagy ritkán, két-három havonta fel is megyek és meglátogatom a rokonaimat. De azt nem hiszem, hogy valaha is vissza fogok költözni...
jan. 31. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!