Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csak szerintem van egyre több...

Csak szerintem van egyre több hajléktalan,lecsúszott ember az utcákon?

Figyelt kérdés

Az utcák alatt a saját lakókörnyezetemet tudom felhozni, Cegléd, illetve Budapest, ahol dolgozom. Nyilván nem tudom máshol is ez-e a tendencia, de itt nagyon. A vidékiek szerint Budapest küldi le a hajléktalanokat vidékre,mert már a szállók kapacitása nem bírja, a fővárosiak szerint meg a szegény falvakból ömlik a tömeg Budapestre,mert Pesten még hajléktalanként is jobban élnek,mint egy borsodi,vagy nógrádi faluban.

Nem tudom hol az igazság.

A vasútállomások környékén bandákba verődve isznak,drogoznak, a híd alatt sátortábort bontottak. Szemmel láthatóan több ilyen figura van az utcán is mint régebben. Hova vezethető ez?

szept. 13. 12:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Részben igen, egyre több van, részben az országon belüli vándorlás miatt is van ez: kis falvakból áttelepül nagyobb városba, stb.
szept. 13. 15:07
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Sajnos ez nem meglepő...

"Az európai uniós szegénységi kritérium alapján a magyar lakosság 70 százaléka szegénységi szint alatt él, és további 18-20 százaléka pedig az ennél súlyosabb nyomorsági szint alatt van. Róna Péter közgazdász szerint ez azt jelenti, hogy itt van egy drámaian elszegényedő társadalom, aminek igen, van egy felső osztálya, amelyik nagyon jól él – ez egy felső 5 százalék –, aztán van egy következő 7-10 százalék amelyik még jól van, és aztán ott van az óriási tömeg amelyik küszködik."

[link]

szept. 13. 15:20
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
A közelünkben van egy Spar, rendszeresen ott vásárolok. A bevásárlókocsik tárolója mellett állandóan ott dekkol 2-3 hajléktalan, az egyikük egy nő. Nem kéregetnek, nem szólogatják a vásárlókat, fogalmam sincs, mit csinálnak ott. A nővel már a Penny parkolójában is találkoztam, ott kéregetett, itt nem. Borzasztó lepusztult, koszos emberek, elég rossz fényt vetnek az üzletre.
szept. 13. 15:35
 14/18 anonim ***** válasza:
39%

És most ez a sok siránkozás meg panaszkodás szerintetek mit fog megoldani? 🙂

Nem inkább a megoldást kéne keresni? 😏

szept. 13. 15:44
 15/18 A kérdező kommentje:
#14 : Ötlet?
szept. 13. 16:33
 16/18 anonim ***** válasza:
szept. 13. 18:35
 17/18 anonim ***** válasza:
54%

Mór városa pl. Eredetileg sváb város, rendezett, sok gyárral.

Régebben csendes kisváros volt, ma ott voltam, a főtéren kb. 40 ordítozó, rajoskodó cigánnyal futottam össze, a főúton jöttek az ukránok a tuningolt, bőgő ladával, majd utánuk a kínaiak a dobozos Ducatóval.

Tele van mongollal a város, meg mindenféle féreggel, csövessel, cigánnyal.

szept. 21. 18:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Valóban sokan vannak. Másrészt az utcán csövező, ivó emberek nagy része nem hajléktalan, hanem alkoholista, drogos, igénytelen, cigány, stb. Mint ahogy vannak hajléktalanok, akik amennyire tudnak, mosakodnak, valahol kimossák a ruháikat, ők inkább szegényesebb külsejű, de nem homlesznek tűnő egyének. A fő baj, hogy itt Pesten a közparkok nagy részét is ez a lecsúszott társaság uralja, nem lehet a parkot arra használni, amire kitalálták, napközben vagy hétvégén kicsit leülni megpihenni és gyönyörködni a természetben. Ez szomorú.
okt. 4. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!