Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek hol jobb élni?...

Szerintetek hol jobb élni? Németország, vagy Magyarország?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. Jelenleg Németországban élek már 4,5 éve, de elegem van a mindennapi stresszből: hogy mikor romlik el az autó, annak a javítása mennyibe kerül (Golf 4), aztán én pénzt gyűjteni jöttem. Mindig ideges vagyok, ha valamire pluszban kell kiadnom... Jelenleg 1600 euró nettót keresek (van 15.000 félretéve, eddig 19.000 volt, de most nagyobb költségek merültek fel). Most olyan munkát keresek, ahol minimum 1800 eurót kereshetek nettóban. Nem a szakmámban dolgozom, de ha visszagondolok, Magyarországon csak felülök a buszra, tudom, mikor jön, hova visz... Sokkal könnyebb. (Persze tudom, hogy itt is van busz.) Oké, otthon a fizetés szar... Szóval... Ahh... Kivagyok.

aug. 25. 12:08
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Neeem. Sehol nem azt írtam... 2800 euró csak a fogam.. aztán most volt költözés az is vitte a pénzt
aug. 25. 19:35
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Baszki, fél Németország ide jár fogászatra, mert nekik is horror az ottani ár, és jók az itteni fogdokik is, te ezt nem tudtad?
aug. 25. 19:51
 23/26 A kérdező kommentje:
De de nincs annyi időm hogy hetente haza rohangáljak...
aug. 26. 00:23
 24/26 anonim ***** válasza:

Amikor magyarban éltem elcseszte a csodálatos magyar fogdoki 3 fogam :)..

Nekem nem az ár a lényeg, hanem hogy szép fogsorom legyen, és azokért bármit megteszek, úgy mint a hajamért és az egészségemért. Akármilyen drága is, megéri ha használ

aug. 26. 05:57
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Az 1600 euró Németországban gyakorlatilag a minimálbér. Ha ebből lakást is kell bérelni, akkor tényleg kicsit szűkösen, de meg lehet élni. Tudsz venni minőségi élelmiszerek, be tudod fizetni a csekkeket, évente 2-szer 2 hétre hazautazol látogatóba, esetleg havi 2-300 eurót félre tudsz rakni, de kb. ennyi is. Ez a fizetés ott kb annyit ér, mintha Magyarországon keresnékl kb havi nettó 400 ezret. Ha ennyit meg tudnál keresni itthon, és van ingyen lakhatási lehetőséged, akkor én a helyedben hazajönnék.
aug. 26. 10:12
 26/26 A kérdező kommentje:
Havi 600-700 spórolós életmód mellett ennyit tudok félretenni
aug. 27. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!