Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek hol jobb élni?...

Szerintetek hol jobb élni? Németország, vagy Magyarország?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. Jelenleg Németországban élek már 4,5 éve, de elegem van a mindennapi stresszből: hogy mikor romlik el az autó, annak a javítása mennyibe kerül (Golf 4), aztán én pénzt gyűjteni jöttem. Mindig ideges vagyok, ha valamire pluszban kell kiadnom... Jelenleg 1600 euró nettót keresek (van 15.000 félretéve, eddig 19.000 volt, de most nagyobb költségek merültek fel). Most olyan munkát keresek, ahol minimum 1800 eurót kereshetek nettóban. Nem a szakmámban dolgozom, de ha visszagondolok, Magyarországon csak felülök a buszra, tudom, mikor jön, hova visz... Sokkal könnyebb. (Persze tudom, hogy itt is van busz.) Oké, otthon a fizetés szar... Szóval... Ahh... Kivagyok.

aug. 25. 12:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi a szakmád ?
aug. 25. 12:10
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Ott nincs tömegközlekedés, lidl?

Aki nagylábon él, nem tud spórolni, annak itt is sz.r, meg ott is...

aug. 25. 12:12
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
nem csak ez a 2 ország van.
aug. 25. 12:12
 4/26 A kérdező kommentje:
1. Vegyésztechnikus.. de nem tudok belőle semmit
aug. 25. 12:14
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván Németországban jobb. Amivel ott 1600-at keresel idehaza még a töredéke.
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem politikai, hanem üzlet, karrier témába tartozik.

Rengeteg magyar jól elvan az 1600-3000 nettó euró körüli fizetésével, talán ők jobban osztják be. Vezesd a bevételi és kiadási oldalt egy excel táblázatban.

7/26 anonim ***** válasza:
85%

Németországban.

Az autó Magyarországon is elromlik.

aug. 25. 12:15
 8/26 anonim ***** válasza:
71%

Hát, Németország már nem az, mint 20 éve.

Én másfél évet laktam kint, de magyarországi multi kiküldetésében.Úgy jó volt, mert állt mindent a cég, kocsit, lakhatást.Tegyük hozzá, nem a csúcs dél-németországi régiókban laktam.

Ha rendes "németesen" akarsz élni, szép lakás/ház, jó prémium autó, amivel mindenhova mész,egzotikus nyaralások...stbe ezekhez a dolgokhoz tényleg baromi jó szakma vagy diploma kell, meg nagyon jó nyelvtudás.

Mellesleg, egy GOLF 4-esnek nem szabadna sok problémája lennie.A VW csoport valaha gyártott legmegbízhatóbb motorjai vannak vannak, főleg az 1.6 és az 1.9 tdi.

A baj vele,hogy rozsdásodik a kasztni.

aug. 25. 12:18
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
A kettőt kéne összehozni, az lenne a nyerő, Magyarországon élni német fizetésből. Különben ez egy hülye kérdés, mert ez attól függ mik egy ember prioritásai, igényei, van-e lakása, az adott helyhez gyökerei? Van olyan ismerősöm, aki nem túl nagy fizetéskülönbségért gondolkodás nélkül itt hagyta az országot, és van olyan is, aki kint legalább ötször többet keresne a munkájával mint itthon, és nem hagyja itt az ismerőseit, barátait, közösségi életét. Szóval ez nagyon személyfüggő, de ha nem eresztettél még gyökereket kint, én bevállalnám a hazajövetelt, és ha nem jön mégse itthon össze, akkor még mindig visszamehetsz.
aug. 25. 12:18
 10/26 A kérdező kommentje:
8 az autóval hála istennek nincs probléma. Inkább maga az anyag öreg.. és úgy vannak problémák...
aug. 25. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!