Elköltöznétek Budapestről Siófokra?
Elsősorban olyanok válasza érdekelne, akik Siófokon laknak, vagy esetleg Budapestről költöztek ide.
Egy ideje már fontolgatjuk hogy a Balatonhoz költöznènk. Sokat olvastam a témában, itt is vannak hasonló kérdések, de a legtöbben kisvárosból mennének ide. Engem érdekelne, hogy vajon a nyüzsgő főváros után mennyivel másabb?
Sejtem hogy nyáron hasonlóan pörgős, és télen meg nyugis. Aki megosztaná tapasztalatát, azt megköszönném

Munkahely lesz?
Mit fogsz csinálni???

Második - nem a sejtéseimre hagyatkozom ☺️ láttam siófokot késő ősszel, sőt télen, nyáron minden időszakban mert ott lakott a nagyim. Sajnos már elhunyt, de amíg velünk volt, rengeteget jártunk le hozzá. Pont emiatt fordult meg épp ez a hely fejünkben. Sajnos őt már nem tudom megkérdezni erről…. Ezért izt érdeklődöm
Budapesten van egy sorházunk, de nagyon nagy hitel van rajta. Nagyim házànak egy részèt anyukámék öröklik, így meg tudnánk oldani hogy hitelmentesek legyünk. Mert ők odaadnák nekünk (csak a család többi tagját kell kifizetni, meg nyilván felujítani. De most is lakható)
Sokat dobna az életszínvonalunkon. Mert most egyikünk fizetése egy az egyben hitelre megy.
Munka tekintetében maradnánk ott ahol most dolgozunk. én pont Budapest másik végén dolgozom, ami közelebb van Siófokhoz. Most nekem kb 1 óra bejárni dolgozni. Siófokról km-ben több lenne, viszont időben ugyanaz! Férjemnél meg kb 20 perccel növekedne a bejàrási idő. Viszont sok Home Office lehetősége van. Így nem kell mindig bejárni.
Egy dologtól félek csak, hogy túl éles váltás lesz Budapest után. Bàr most semennyi időnk nincsen gyerekek mellett “élvezni” budapestet mert mindig dolgozunk sokat, muszáj, mert sok a költség. Hitel nélkül sokkal nyugodtabb lehetne az életünk. Nyaralhatnánk stb… most csak az életre telik (de legalább így van, ennek örülök)
Csak félek hogy megbánnàm. Emiatt érdeklődöm, ki hogyan élte meg, aki hasonló döntés előtt állt?

" (csak a család többi tagját kell kifizetni, meg nyilván felujítani. "
Háát, így nem sokat nyernétek, de talán a hitel enyhülne, ha Pesten megszabadulnátok az ingatlantól, de ez sem megy egyik napról a másikra.
Viszont költséges lenne a ház felújítás + lehet némi viszály is kialakulna a család többi tagjai kifizetésénél.
Nem tudom milyen köztetek a viszony, meg aztán az ingázás..

Én így nem. Megtartanám üdülőháznak vagy eladnám. Egyébként sem laknék a Balatonnál vagy egyéb ilyen tónál, mert nem lenne élvezet nyáron lemenni.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!