Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kizárólag Budapesten belül,...

Kizárólag Budapesten belül, hová volna érdemes költözzek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 29 éves vagyok, Budapesten élek már 4 éve. Ebből 2 évet Zuglóban, 2 évet a 7. kerületben. Távmunkában dolgozok, heti 1x van irodai jelenlét, szóval változóan általában havi 4-5x kell bejárjak munkába, így nem túl fontos, hogy mennyire messzire van az iroda. Egyébként az V. kerületben dolgozok.

220.000 ft + rezsi a keretem, egyedül költöznék garzonlakást keresek, nagyjából ezért a pénzért elég szabad a tér.

Autóm nincs, így ilyen budai távoli helyei nem megfelelőek, igaz oda már ez a keret szűkös is lenne, de egyébként se vágyom oda.

Kérdezgettem a baráti kört, kollégákat, mindenki a 11. kerületre szavaz, nekem az kicsit már kevésbé adja a budapesti érzést, és különben sincs bajom a pesti oldallal, pörgéssel.

Ki mit javasolna?

Kifejtem még röviden a szóba esőeket az ÉN meglátásom szerint:

PEST:

- 5-6. nekem túl belvár

- 7. kerület jó, de sokkal putrisabb, mint más kerületek, túl sok a lepukkant arc

- 8. biztosra kilőve, a Corvin negyed sem vonz

- 9. kerület valahogy sosem vonzott, egyedül a Színház környéke, de az is inkább csak turistáskodva

- 10. Kőbánya biztosra kilőve

- 13. Jó lehetne, de az a baj, hogy a Göncz Árpád városközponti része már annyira nem központi, Újlipót meg nagyon drága

- 14. szép zöld, kertvárosias, de kicsit olyan semmilyen, az Örs vezér teret leszámítva sok minden nincs a kerületben

BUDA:

-egyedül a 11. kerületen gondolkozom

Ami fontos volna: szeretek sétálni, Duna-partot nagyon szeretem, Városligetet jobban kedvelem, mint a Margit-Szigetet

Nem szoktam túrázni, így nekem ilyen budai hegyek közelsége nem vonz.

Néha szeretek moziba járni, így valami mozi közelsége plusz pont.

aug. 9. 14:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha távmunkázol akkor minek albérlet Pesten?

Én is távmunkából nyomom, kiköltöztem vidékre kertes házba, max a 13. kerületi lakásomban (saját tulajdon) döglök ha bulizni megyek fel hétvégente vagy valami dolgom van Bp-n, de fix nem dobálnám ki a pénzt albérletre heti 1 napos bejárkálás miatt.

aug. 9. 14:55
 2/12 anonim ***** válasza:

4ker, káposztásmegyer (két lakótelep)

Én kint laktam egészen a szélén, szintén 5kerben dolgoztam, reggel villamos+metró fél óra, gyors csatlakozás. Van busz is az gyorsabb csak időszakos.

15 ker is jó, onnan a busz 20perc alatt végiggangol, Fővám térre pl.

Közel van Luppa, ott a Duna (bár gyalog nem tudom hogy

jutsz le) szúnyog sziget, hajógyári sziget.

Városliget is közel.

aug. 9. 15:01
 3/12 A kérdező kommentje:

#1,

Szeretek Budapesten élni. Kifejezetten imádom, hogy pörgős, minden van karnyújtásnyi elérhetőségre, vagy egy 10-20 perc tömegközlekedésre.

Én pont, hogy a vidéktől csavarodtam be anno, de 29 éves vagyok, lehet idősebb koromban nem erre vágyom.

#2, Újpestet nem szeretem, nekem az már nagyon kint van, már a Göncz Árpádot is távolinak tartom.

15. kerület nem jutott eszembe, viszont ránézek. Mert azt korábbi kollganőm nagyon szerette.

17. kerületet is ajánlották, de azzal sincs személyes tapasztalatom.

Ami peremkerület attól azért tartok egyedül, hogyha véletlen munkahelyet váltanék nem akarok sokat utazni.

aug. 9. 15:16
 4/12 anonim ***** válasza:
17 ker jó nyugis, ződ!
aug. 9. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a 7. kerület Városligethez közeli része lehet a megoldás. Van zöld, tisztább, mint a belsőbb részek, jó a közlekedés és a keretbe is belefér.
aug. 9. 17:54
 6/12 anonim ***** válasza:

Férfi vagy nő vagy?

Társbérlet érdekelhet esetleg?

aug. 9. 18:00
 7/12 anonim ***** válasza:
Mivel k.b. kilőttél mindent, így Csepel vagy Kispest. Csepelen a Kis-Dunával hosszú zöld terület van, délebbi településeknél főleg.
aug. 9. 18:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát nem egy Los Angeles...
aug. 9. 23:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben én balatonra költöznék. Tudom mit írtál, de átgondolandó mégis. Tökjó a közlekedés, főleg nyáron. 2-2,5h alatt fent van a vonat is. Heti 1x tök megéri

Amúgy pont ellenkezőleg tapasztalom. Bp minden 40 percre van legalább, míg vidéken 5perc autózással bent vagyok a plázában, tesco, bank, bármi...

aug. 10. 12:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha a buli nem hoz lázba, hanem inkább a természet, úgy húznék vidékre, mint a sicc.

Én Pesttől 30 km-re lakom, a vonat 22 perc.

Pesten belül 1 órát utaztam, hétvégén mikor ritkán járt a busz, még többet a csatlakozás miatt.

És jóval közelebb is találni albit.

aug. 10. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!