Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nyugaton hogy tudnak élni...

Nyugaton hogy tudnak élni emberek egész életükben albérletben?

Figyelt kérdés
Engem valahogy úgy neveltek, hogy a saját lakásnak nem csak gazdasági, hanem pszichológiai értéke is van. Az egy nagy megnyugvás, hogy senki nem tehet ki onnan. Persze, elhiszem, hogy nyugaton szabályozott a piac és védve vannak a bérlők, de az árak ott is emelkednek, az élethelyzetek változnak. Hiába van valakinek jó szerződése évek óta egy kétszobás lakásra, ha mondjuk születik egy gyereke és nagyobb kell, egyből a magasabb áron talál csak háromszobást. Tény, hogy ha a sajátot kéne váltania is igaz ez, de akkor a saját tulajdona értéke is növekedett időközben. Ezért mondják szakértők, hogy sokkal jobb kisebb lakást venni elsőre és utána esetleg váltani, mint várni míg elég pénzed lesz egy nagyobbra és végül nem venni semmit. Ha valaki nyugdíjba megy és nincs sajátja mit csinál? Fizeti a nyugdíjából azt is? Értem, hogy drágák a lakások, de nem muszáj nagyvárosban élni, aki nem tudja azt megfizetni, vehet kinnebb is.

júl. 28. 15:37
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
hogynepersze 14 es, nekem több saját tulajdonú ingatlanom is van, ennek ellenére ott élek, ahol épp a kedvem tartja, te kit nézel hülyének?
okt. 23. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!