Üdv! Az albérletben csúfos meglepetésekkel szembesültem. Penészes ágymatrac, átható dohszag az egész lakásban és ázó vizes blokk. Mivel hozhatom ezeket helyre károkozás nélkül?
Tisztítószerek és módszerek érdekelnek első sorban, esetleg a matrachoz tisztító szaksegítség, ilyesmi. A szagtól és forrásától egyaránt szabadulnék.
A bérbeadóval viszont nem feltétlen szeretnék máris konfrontálódni, bár elég rosszul érint.
(A lakás maga amúgy egész kis helyes lehetne, hátha helyre tudom úgy hozni, hogy mindenkinek jó legyen.)
Te akarod a vizesblokkot megjavíttattni? Rengeteg pénzbe kerülne, valószínűleg bontani kell falat vagy csempét. Azért penészes és dohos, egészségtelen.
Tisztítószerek ezen nem segítenek, szellőztess folyamatosan.
Bonts szerződést, a hibákra való tekintettel (ugyanis a penész az egyik legalattomosabb, ami az emberi egészségre ártalmas) és a kauciót köteles a tulaj visszaadni.
Lépj onnan, ha nem akarsz asztmás lenni 1-2 éven belül.
2+ Legközelebb meg figyelj oda jobban, hogy mit veszel ki.
Az ilyen dolgok nagyon nem játékok, mert ha a tüdő hörgőiben a gombák megtapadnak, azt akár milyen gyógyszerrel kezeled, semmivel nem tudod teljesen megszüntetni. Akár milyen olcsón is adják ki az ilyen lakást, szerintem az egészséged megéri hogy drágábba menj.
Azon a cuccon meg amin megjelenik a penész, az kuka.
Penészesedés barmely éjszaka alatt fulladáshoz vezethet.
A matrac ha csak kicsit is penészes rögtön kuka.
A vizesblokkot meg kell szerelni, majd száríttatni, és utánna penész ölövel kezelni. A kiszárítást egy specko géppel lehet csinálni, ezt csak szakember tudja.
EZ MIND a tulaj dolga!!!
Ez nem a te dolgod. És veszélyes is. Káros az egészségedre.
Azért itt nem arról van szó, hogy van egy kis penész a zuhanytálca/kád fugájánál, ami bárhol előfordulhat, ha nem törlik le a vizet. Itt nagyobb problémák vannak, ha már az ágymatrac is penészes, és mindenhol doh szag van.
Nem tekintetted meg a lakást, mielőtt kivetted? Én tuti nem laknék ilyen helyen.
Meglepetés?
Én mielőtt kivennék egy albérletet, alaposan átnézném.
Ha minden ok, akkor kötnék szerződést.
Te ne hozz rendbe semmit. A tulajdonos dolga.
A lakást megnéztem előtte többször is. Annyira kiszellőztettek, hogy alig lehetett érezni a szagot. A matrac le volt takarva, egy részen felhajtotta a tulaj és az tök rendben volt, elég drága félének is tűnt.
A vizes blokk beépített szekrény mögött van, mindkettő. Csak akkor derült ki mikor takarítani kezdtem és átnéztem mindent. Jelenleg nem szaglik eggyik se, csak a fal púpos, de száraz. Inkább tűnik korábbi már kiszáradt ázás nyomának. A csaptelepeket terveztem cserélni, és azt később viszem is majd magammal. Egyedül a matrac az, ami tényleg gázos, a többi csak átvette a szagot, szellőztetés után jobbak tűnt minden, mikor a matracot elzártam máshova.
Ami meg az egészséget illeti: ha ott maradok, ahol vagyok jelenleg, ott a mentális egészségem meg még az életem is veszélyeztetem. Ezt a vackot is több _hónap_ folyamatos keresgélés után találtam. Nem szívesen adnám fel. Asztmás még úgyse voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!