Akik külföldön dolgoztak, majd visszajöttek, végül miért tették?
Természetesen nem gondolom, hogy máshol kolbászból van a kerítés, csak érdekel, hogy akik kimentek külföldre, miért jöttek vissza. Láttam 1-2 bejegyzésben, hogy valaki X évet dolgozott külföldön, hogy itthon házat tudjon venni, egyrészt ez is érdekel, hogy miért csak ideiglenesen tervezett külföldön, másrészt aki véglegesre tervezett, és mégis visszajött, ő miért, mi volt a baj az adott országgal, várossal, környezettel?
Légyszi kort is írjatok, illetve hogy melyik országban (esetleg városban) mennyi időt töltöttetek!
A szavazás is csak kíváncsiság a részemről, hogy hányan terveztek végleges költözést, és hányan ideiglenes "pénzszerzőkörutat" :)
Köszi előre is a válaszokat!
Kint kolbászból van a kerítés is!
De keserű kolbászból.
Én direkt pénzszerzés miatt mentem ki határozott szerződéssel borászathoz. Élveztem, jó volt, de én akkor egyetemista voltam, passziváltam egyetemen, mert úgy voltam vele, hogy mikor máskor próbáljak ki ilyeneket, mint mikor fiatal vagyok? Viszont végig tudtam, hogy nem fogok tovább maradni, kiterjedt baráti köröm volt (van) itthon, és az egyetemet mindenképp be akartam fejezni.
Jelenleg kacérkodom a külföldre költözés gondolatával, de az a helyzet, hogy jelenleg jó munkám van, a napjaim nagy részét nemzetközi környezetben töltöm, csak ritkán csap pofán a valóság, és így nagyon könnyű ellenni, szóval még nem szántam rá magam.
Egy ismerősöm van, aki huzamosabb külföldi lét után hazaköltözött. Férfével fiatalon ment ki az Egyesült Államokba, a gyerekük már ott született, tehát van USA útlevele is, bármikor visszamehet, ha gondolja. Azért jöttek haza, mert szerették volna, ha a fiuk még gyerekként, kamaszként ismerkedik meg a magyar gyökereivel, illetve azt mondták, hogy az élelmiszerek sokkal silányabb minőségűek, mint itthon, illetve az életmód alapvetően egészségtelenebb, szinte lehetetlen autó nélkül, csak úgy gyalog, vagy tömegközlekedéssel eljutni valahová, emiatt az átlagember gyakorlatilag az autójában, meg a munkahelyén él. A gyerekek iskola után akkor tudnak elmenni valahová, ha valamelyikük szülője vállalja a fuvart, és nem ilyen gyerekkort szeretett volna, hanem olyat, amilyen neki volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!