Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hol élnél: Portugália vagy...

Hol élnél: Portugália vagy Dominikai Köztársaság?

Figyelt kérdés

júl. 8. 08:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Portugália.

Voltam már mindkét helyen, Dominikán azért brutálisan szélsőséges a helyzet, az üdülőterületen kívül hatalmas szegénység van. Ez vezet viszonylag gyakori bűnözéshez stb

Persze Portugáliában is vannak szegény részek, de azért pl Lisszabon sokszínű, több lehetőséggel mint Dominika, ahol csak a turizmusból lehet megélni úgy ahogy

júl. 8. 09:10
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Dominikát választanám mindenképpen.
júl. 8. 09:12
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Dominika. Ha Portugálián belül nem a fővárosban élsz, talán még szegényebbek is a körülményeid, alacsonyabbak a fizetések, mint itthon. Persze, el lehet éldegélni, hogy "jajj de szép a táj, tenger part" izé bizé, de ott is valamiből meg kell élni.
júl. 8. 09:17
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
DR egyértelműen. Imádom Latin-Amerikát és a Karib-térséget. Teljesen más életérzés, sokkal lazább mindenki. Nekem amúgy is ez a tervem ha egyszer nyugdíjas leszek, akkor vagy Dominikára vagy Kolumbiába akarok visszavonulni, de ez még elég messze van, addig bármi megtörténhet. De jelen állásban biztos hogy Dominikát választanám Portugália helyett.
júl. 8. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:
35%

Akik Domnikát írják, azok nyilvánvalóan nem jártak még ott.

Nagyon jól néznek ki a luxus üdülőhelyek, de azok zárt területek, amiken kívül olyan szegénység van, ami Európában sehol nincs (még Moldovában sem). A bűnözés is ehhez mért,ráadásul fehér emberként kapásból Amerikai vagy nekik és ugyebár Amerikai = $$$

szept. 7. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
5 Portugália is hasonló. Focirajongók közül pl rengetegen jönnek Ronaldoval, hogy mennyire a mélyszegénységből került a világ csúcsára, mennyire elmaradott az országa mind a sportban, mind az oktatásban, mind egészségügyben és minden másban is. Mégis nagyobb legendák kerülnek ki onnan, mint Magyarországból a rengeteg stadionból. Mind a 2 országot el kéne inkább vetni.
szept. 7. 09:27
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 azért Portugália messze nem olyan gázos hely. Én 2x voltam (ebből egyszer Madeirán, ahol az általad említett Ronaldo felnőtt). Oké, vannak szegények, meg szegény környékek, de Portugália nagy része azért nem olyan vad. A többi Nyugat-Europai országhoz képest elmaradott, de Magyarországnál pl már nem elmaradottabb. És nincs óriási bűnözés, a világ egyik legbiztonságosabb országa (konkrétan 7. a Global Peace Index alapján).

Megjártam a Dominikai Köztársaságot is. Bármelyik Európai "No Go zone-ban" nagyobb biztonságban éreztem magam mint ott. Portugália ehhez egyáltalán nem hasonló.

szept. 8. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!