Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kibírhatatlanul büdösek a...

Kibírhatatlanul büdösek a szomszédaim, átjön a szag hozzánk is, mit tudok tenni ellene, hogy ne érezzem?

Figyelt kérdés

Panel lakás, panel proli szomszédokkal, koszosak, igénytelenek, cigiznek, tehát eltudjátok képzelni az igénytelen szagot. Sajnos pont olyan fekvésű a lakás, hogy felénk fúj a szél, így folyamatosan átjön a bűzük. Így nyáron ugye nyitva vannak az ablakok, de a közvetlen mellettük lévő szobában csak a legtávolabbi ablakot nyitom ki, de így is sokszor érzem.

Mivel tudnád mérsékelni? Légfrissítő csak átmeneti megoldás. Lakásparfüm? Levendula?

Van esetleg valakinek ötlete, aki hasonló szituációban van?

jún. 17. 16:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem, dettó ugyanez a helyzet.

Ha zárva az ablak, akkor a csövek mellett jön fel a "szag". Ha nyitva az ablak akkor nem hazudok 0-24-ben jön valami ótvar undorító büdös alapszag és ezek mellé a cigi, füves cigi, rohadt büdös kaja és fürdetlen testszag elegye.

Légfrissítő meg parfümök semmit nem érnek, hiszen attól a szag ugyanúgy ott lesz és keveredve csak még rosszabb lesz.

jún. 17. 16:44
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Nyárra egyetlen megoldás a klíma. Ablak bezár és nyomatni. Szellőztetést pedig próbálni úgy intézni, hogy éppen ne legyen szag.
jún. 17. 16:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is vannak hasonló szomszedaim mellettem panelban egy berohadt nyugger alkoholista tata, mérhetetlen bűz van ha nyitva van nála az ablak erkély és felém fújja a szél, és alattam dohányoznak és felefelé szivárog be.

Nekem az segit hogy kb kifigyeltem mikor vannak otthon mikor szelloztetnek kb mikor dohanyoznak a lentiek, és mivel valamelyest napirend van náluk, igy olyankor bezárok mindent.

De erősen gondolkoztam "légterelőkön", pl ha tudnám az erkélypadlót szélesíteni kintebb az utcára, akár vmi lemezzel csak, akkor a füstjük kintebb az égbe szállna,a büdös nyugger meg halisten ritkán szelloztet vagy nyit ki mindent illetve takarit rá vmi asszony néha így ő nem mindig bűzlik.

jún. 17. 16:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Ja es lepcsohaz +lakás kereszthuzatot szoktam este csinálni mikor hűvös van.
jún. 17. 16:47
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem bírom a klímát egész nap elviselni, nem akarok lebetegedni tőle + csomó pénz.

Én is kitártam a lépcsőház ajtaját, de még ott is felém hozza a bűzt a huzat :')

jún. 17. 17:36
 6/14 anonim ***** válasza:
15%
Ha zavar, hogy a szomszédban szól a rádió, vagy a tévé, ne adj Isten dohányoznak vagy főznek, netalán sírnak a gyerekek, költözzön ki a tanyára. De remélem a kutya ugatás, vagy a kakas kukorékolás nem fog zavarni.
jún. 17. 17:42
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
#6 Már vártam mikor jön egy igazi panelproli, aki majd jól megmondja, hogy alja proliként élni a mocsokban teljesen rendben van ;)
jún. 17. 17:46
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"nem akarok lebetegedni tőle + csomó pénz"

Normálisan karbantartott klímától nem betegedsz le és pénzbe kerül (bár leginkább csak a kezdeti beruházás, mert utána havi pár ezer forint), de cserébe nem kell a büdös szomszédaidat szagolnod egész nap. Döntsd el, neked mi a fontos.

jún. 17. 17:49
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
#7, Azzal amúgy tisztában vagy, hogy hány olyan lakás van Budapesten, ahol valamelyik - alsó, felső, oldalsó - szomszédban dohányoznak, te végtelenül intelligens megmondóember?
jún. 17. 17:59
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

#9 Képzeld te végtelenül intelligens megmondóember, tisztában vagyok vele, hogy hány proli dohányzik a lakásában, ettől még ez nem lesz normális.

Tudom persze, a proli úgy gondolkodik, hogy ő proliságának aztán senki ne mondja meg mit csináljon otthon, mert ő azt csinál amit akar. Még akkor is, ha amúgy jogilag a csak addig végezheti, ameddig nem sérti a többi lakó jogait. Csak ugye a proli ezzel nem szeret szembesülni.

jún. 17. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!