Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd alvállalkozóval...

A szomszéd alvállalkozóval kezdte csináltatni az új kerítést. Ez magánlaksértének minősül-e? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Kiszedték a régi kerítést, elkezdték telepíteni az újat. Viszont a melósok hozzánk járnak át végezni a dolgukat, illetve a szemetüket (energia italos dobozok, kajamaradék) is hozzánk dobálták át.

Fel is hívtam a szomszédot, hogy ez azért már túl megy minden határon. Csak annyit mondott, hogy szól nekik, hogy ne csinálják.

Ez már magánlaksértésnek számít? Azon túl, hogy kint felügyeljem őket egész nap, mit tehetek még?

2019. szept. 13. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
Igen, az. Rendőrséget hívd ki.
2019. szept. 13. 09:20
 2/7 anonim ***** válasza:
46%

Franc tudja... miért nem a jogi kategóriába raktad?

Amúgy szerintem köteles vagy beengedni őket a területre, munkavégzés céljából, ezt diktálná a józan paraszti ész. Tehát kajálás-vedelés-ürítés az nem munkavégzés, amiatt azt gondolnám elzavarhatod őket.

De ez csak tipp, nem értek az ingatlanjoghoz.

2019. szept. 13. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Mit rendőrséget, kommandót.
2019. szept. 13. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem teljesen. A kerítést a szomszéd kertjéből is meg tudnák csinálni, nem kell ahhoz a te telkedre átmenni. Ráadásul hacsak nem több hektáros területen laktok, akkor 1, durva esetben 2 nap alatt megvan.

Meg mi az, hogy a te kertedbe járnak át végezni a dolgukat? Átmennek és nyomnak egy brióst a fa tövébe?

Nem mehetnek át a te területedre, szóval vagy felügyeled őket vagy kihívod a rendőrséget.

2019. szept. 13. 15:36
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Sok lehetőséged nincs!

Két opció marad: írsz még egy kérdést ide a gyakorikérdésekre, hátha megoldódik tőle, a másik, hogy a hadsereg segítségét kéred illetéktelen betolakodók miatt.

3. Talpadra állsz, vagy kérd meg anyudat, hogy intézkedjen helyetted, mert neked nincs vér a pucádban.

2019. szept. 14. 07:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Természetesen elküldtem őket melegebb éghajlatra, nem kedvesen. De cseszhetem, mert a hátsó kertig nem látok el a házból és az 5 hónapos kislányommal vagyok itthon gyesen. Őt nem fogom kivinni a porba (beton kerítés, és flexszel vágják, csiszolják, amit nem is értek), amikor persze időm engedi kimegyek és felügyelem őket, de ugyan úgy átjárnak h*gyozni, hiába vertem ki a balhét.

A szomszéd pedig jót mosolyog

2019. szept. 16. 11:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Persze nem azért írtam ki a kérdést, hogy közhírré tegyem, hanem mert már tanácstalan vagyok, hogy mit tehetnék még annak érdekében, hogy ne járjanak át. De akkor ezek szerint mást nagyon nem. Remélem ma-holnap végeznek.
2019. szept. 16. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!