Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik albérletben élnek,...

Akik albérletben élnek, mennyit fizettek az albérletet?

Figyelt kérdés
Mennyi a nettótok? Hogy jöttök ki egy hónapban?

2024. jún. 15. 07:41
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyedülállóként havi 370-450 közt mozog a keresetem (függ attól, hogy voltam-e pl. táppénzen, kaptam-e bónuszt, túlóráztam-e).

Jelenleg ketten bérlünk egy kétszobás lakást lakótárssal, így rezsivel együtt havi 90-100 ezret fizetek lakbér+rezsire.

Nemsokára költözök, a lakás, amire aláírtam 120+rezsi, 35nm, egyedül költözöm, szóval úgy terveztem, hogy azért 150-ből mindenképp meg lesz oldva alakhatás része. Én mindent magamnak főzök, de nem vagyok hajlandó szarul enni, így a sok zöldséggel kb. havi 70 ezer megy el csak kajához alapanyagokra, nagyjából 20-30 ezer tusfürdőre, samponra, budipapírra, takarítószerekre, ezen kívül még 50 ezret szoktam magamnak kiutalni havonta zsebpénznek, van rá egy külön számlám revoluton, ebből megy az, ha elmegyek valakivel színházba, koncertre, bulizni, kocsmázni, ha megcsináltatom a körmeim, bármi ilyesmi, illetve évekkel ezelőtt átszoktam e-cigire, abba a liquid kb. havonta 3000 forint. Kondibérletet, uszodabérletet szép-kártyáról fizetem, tehát ingyen van. Így eddig havi legalább egy 100-ast tudtam félretenni, most majd csak ötvenet tudok szarabb hónapkban, ez van. Persze olyan is van, hogy mínuszos vagyok a hó végén (azaz a tartalékból is kellett kivenni), mert pl. elromlott a mosógép, vagy ilyesmi, de szerencsére ritkán.

Ennyiből szerintem lehet minőségi életet élni, azaz nem csak kajára, meg lakhatásra költeni, ha nincs káros szenvedélyed (mondjuk nekem van, a vape, de elég olcsón megúszom), de nagyon oda kell figyelni, hogy ár-érték arányban a legjobb cuccokat vegyed. Heti egyszer megyek bevásárolni, van, hogy három-négy boltba is, mert az egyikben a spárga akciós, a másikban a fagyasztott zöldségek, a piacon meg a nyers zöldségek... Illetve autóm nincs, tömegközlekedek, meg biciklizek.

2024. jún. 15. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!