Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kiadom a lakást albérletbe,...

Kiadom a lakást albérletbe, de egy szobát megtartanék, minimum milyen ajtót szereltessek rá?

Figyelt kérdés
Panellakás, aminek a kisszobáját megtartanám, hogyha néha ide utazok tudjak hol lenni, értéktárgyakat is hagyok bent. Milyen ajtó és zár javasolt rá? A kisszoba ajtajára gondolok. Most egy régi belül üveges egyszerű beltéri panellakás ajtó van egyelőre.
2024. jún. 13. 20:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
25%

Ez még jobb is, mint ha állandó lakótársad lenne. Előre megbeszélt feltételekkel simán kiadható így is.

Én laktam együtt lakótárssal, külön szobát béreltünk, de mi nem is zártuk a szobákat külön, egyszerűen csak tiszteletben tartottuk a másik ember életterét.

2024. jún. 14. 07:35
 12/25 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ezt jogilag nem teheted meg. Ott egy másik ember/család élete zajlik, nem pofátlankodhatsz be, csak mert te épp arra jársz. Normális vagy??? 🤨
2024. jún. 14. 12:31
 13/25 anonim ***** válasza:
44%

Én biztos nem vennék ki ilyet, de szerintem az albérlők 90%-a sem és lehet keveset mondok. Szerintem ezt így ahogy van felejtsd el.

Esetleg airbnb-t csinálni belőle, bár nemtom milyen értéktárgyak lennének benne, de ha tudod hogy mikor lennél ott nem adod ki.

2024. jún. 14. 22:04
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

"Szerintem ezt jogilag nem teheted meg. Ott egy másik ember/család élete zajlik, nem pofátlankodhatsz be, csak mert te épp arra jársz. Normális vagy??? 🤨"

Már miért ne tehetné meg jogilag?!

Ha így van megírva a szerződés, ha mindkét fél megállapodik ebben, akkor miért ne lehetne?! Törvényellenes ilyen szerződést kötni? Csak mert a szerződésben bármi meglehet, ami közösen megegyeznek, ÉS a törvény nem tiltja.

Akkor lenne törvénytelen, ha erre nem térne ki a szerződésben, és úgy beugrana, hogy na most itt alszok, mert erre van dolgom.

---

A kérdező nem azt kérdezte, hogy ki menne bele ebbe, hanem azt, hogy hogy oldható meg. Nem értem, hogy miért kell lehülyézni, meg ideirkálni, hogy nem mennétek bele.

Ez olyan, mintha azt kérdezné valaki, hogy eladna egy kiló mogyorót, és itt megkérdezné, hogy mennyiért és hogy lehetne eladni, erre irkálna a sok okos, hogy "Hülye vagy?! Allergiás vagyok a mogyoróra, tudod, mikor vennék mogyorót?!"

2024. jún. 15. 16:59
 15/25 anonim ***** válasza:
54%

Mi az hogy hogyan oldható meg? Úgy ahogy egyértelmű: nem lakást ad ki, hanem szobát, a másik szobában meg ő lakik. Ha havi 2x megy fel, akkor annyiszor, ha havi 30x, akkor annyiszor. De hogy ehhez minek kérdést kiírni, azt nem tudom. Nem egy atomfizika szobát kiadni.

Kíváncsi lennék, hogy ha nem ő lenne az egyik szoba lakója, akkor milyen ajtókat venne a bérlőknek meg milyen zárat... bár tudom a választ: semmilyet. :) A saját kacatjait viszont nagyon félti. Tuti az ő ágyára meg kis székére pályázik mindenki és ezért egy fél millás biztonsági ajtót is berakatna :D

2024. jún. 15. 17:59
 16/25 anonim ***** válasza:
Nyilván. De ő még mindig nem azt kérdezte, hogy lehetséges-e, hanem azt, hogy milyen biztonsági intézkedést tegyen meg, hogy megvédje a szobáját, hogy nyugodtan aludhasson akkor is, ha távol van, mert biztonságban tudja a cuccát.
2024. jún. 15. 18:08
 17/25 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, ennek semmi értelme. Add ki a teljes lakást, többet is kérhetsz úgy. Cuccaidnak bérelj egy raktárat. Ha meg aludni akarsz, kiveszel 1-1 éjszakára egy szobát valami olcsóbb motelben
2024. jún. 17. 17:38
 18/25 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy milyen ajtót szereltessek a szobára. Erre még egyetlen válasz nem érkezett. A többi már mind megvan oldva.
2024. jún. 19. 14:35
 19/25 anonim ***** válasza:

Olyat, mint a többi, csak a zár legyen komolyabb, esetleg pecsételd le valahogy, hogy látszódjon, ha felnyitotta.

De mondtam a kamerát is a szobába, vagy csak kamuból mondanám, hogy mozgásérzékelős internetes kamera, riasztó van bent, és amit mondtam a szerződésben az fontos. Ha az benne van, és olyan összeget határozol meg, ami messze több, mint a bent lévő vagyonod, akkor még örülhetsz is, ha betör.

2024. jún. 19. 14:47
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

Én laktam így és semmi gond nem volt, én voltam az albérlő, rendesek voltak a tulajok és az egyetemista fia néha ott aludt.

Ajtó normál üveges ajtó volt kulcsra zárva, értéktárgyakat benthagyni elég felelőtlenség, mert pl belőlem is kitörhetett volna a kleptománia, vagy jön egy vendég vagy rokon aki rejtett kleptomániás, bármi. A bérlőt még ki tudod ismerni de a barátait ismerőseit, párját nem. Igazából úgy kellene megoldani hogy ne lehessen bemenni, pl elétenni az ajtó elé szekrényt, plusz a zár. A bérlő meg megbízható legyen.

2024. jún. 19. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!