Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen okbol hagytad el a...

Milyen okbol hagytad el a szulovarosod?

Figyelt kérdés
En is egyre inkabb gondolkozom jobb munkalehetosegek remenyeben a lakohely valtason, de nehezen veszem ra magam sajat lakas mellett, mert ez manapsag nagy ertek.Ingazni nem szeretnek napi 120 kilometert ( osszesen oda-vissza) Ti miert dontottetek a tavozas mellett? Munkahely,maganelet, szorakozas?
2024. máj. 28. 23:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Városban születtem,faluban laktunk.

Tehát már pár naposan elhagytam,mert vittek.

Egyébként már az országot is elhagytam,leginkább munka miatt.

2024. máj. 29. 00:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokan pont a munka miatt hagyják el. Sok faluban lehetsz eladó, háziorvos, fodrász, postás, a községházban valaki és szerintem ezzel ki is fújt. Például egyes falukban iskola sincs, a gyerekeket a körzetükhöz tartozó iskolába lehet beiratni, úgyhogy ha tanár vagy, sok esetben egy másik településre kell átmásznod. Nem hiába falun főleg azok maradnak akik a fent említett munkák valamelyikét el tudják látni vagy nagyon közeli városban találnak egy jó munkát, esetleg már nyugdíjasok vagy olyanok akik simán egy teljes home officet kaptak.

A tanulás a másik. Egyrészt a faluban kijarhatod az általánost, gimiben már mehetsz kollégiumba, hacsak nem vállalod be, hogy hajnalban mész a buszhoz, hogy suli után rohanj a vonathoz/buszhoz, hogy ha lekésed várhatsz a következőre, addig foglald le magad. Én az egyetemnél példaul pont ezt találtam egy negatívumnak, ha szófosása volt a tanárnak, várhattam egy órát a vonatra...

Még a megközelíthetőség is egy rossz pont, de az már inkább a rokonoknak/barátoknak. Agyérgörcsöt tudok kapni, amikor rohan az ember falura élni, aztán csodálkozik, hogy nem látogatom. Persze, hogy nem amikor 2-3 óra odamászni hozzá, mert ki kell mennem a pályaudvarra, onnan vonatozni/buszozni és onnan még a termeszet lágy ölén sétáljak még 20 percet...

2024. máj. 29. 00:09
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
Mert a fél oszág oda költözött, és hozták magukkal a borsodi/nógrádi színvonalat is...
2024. máj. 29. 04:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Apám munkájából adódóan.
2024. máj. 29. 07:38
 5/13 anonim ***** válasza:
94%

Tele lett cigányokkal

A legalja putris fajtákkal.

2024. máj. 29. 09:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Férjhez mentem, és dunántúli kisvárosból Bp. agglomerációba költöztem.
2024. máj. 29. 11:01
 7/13 Metionin ***** válasza:
94%
Mert egy putri ami tele van cigánnyal, nincs munkalehetőség meg úgy alapból semmi. Betörés meg gyilkosság viszont van dögivel.
2024. máj. 29. 11:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem, aztán utána munkalehetőség.
2024. máj. 29. 11:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Fővárosból költöztem agglomerációba szerelem miatt. 18 év után váltam el, de itt maradtam, a gyerekeim is ide születtek. Nekik ez van otthon, meg én is szeretek itt lakni :) Azóta az egyik gyerekem már külföldön van, hamarosan valószínűleg a másik is ott lesz, én meg itt maradok már. Munkám is van helyben
2024. máj. 29. 14:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Tanulás
2024. máj. 29. 17:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!