Milyen okbol hagytad el a szulovarosod?
Városban születtem,faluban laktunk.
Tehát már pár naposan elhagytam,mert vittek.
Egyébként már az országot is elhagytam,leginkább munka miatt.
Nagyon sokan pont a munka miatt hagyják el. Sok faluban lehetsz eladó, háziorvos, fodrász, postás, a községházban valaki és szerintem ezzel ki is fújt. Például egyes falukban iskola sincs, a gyerekeket a körzetükhöz tartozó iskolába lehet beiratni, úgyhogy ha tanár vagy, sok esetben egy másik településre kell átmásznod. Nem hiába falun főleg azok maradnak akik a fent említett munkák valamelyikét el tudják látni vagy nagyon közeli városban találnak egy jó munkát, esetleg már nyugdíjasok vagy olyanok akik simán egy teljes home officet kaptak.
A tanulás a másik. Egyrészt a faluban kijarhatod az általánost, gimiben már mehetsz kollégiumba, hacsak nem vállalod be, hogy hajnalban mész a buszhoz, hogy suli után rohanj a vonathoz/buszhoz, hogy ha lekésed várhatsz a következőre, addig foglald le magad. Én az egyetemnél példaul pont ezt találtam egy negatívumnak, ha szófosása volt a tanárnak, várhattam egy órát a vonatra...
Még a megközelíthetőség is egy rossz pont, de az már inkább a rokonoknak/barátoknak. Agyérgörcsöt tudok kapni, amikor rohan az ember falura élni, aztán csodálkozik, hogy nem látogatom. Persze, hogy nem amikor 2-3 óra odamászni hozzá, mert ki kell mennem a pályaudvarra, onnan vonatozni/buszozni és onnan még a termeszet lágy ölén sétáljak még 20 percet...
Tele lett cigányokkal
A legalja putris fajtákkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!