Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Most mi ez a pártfordulás?

Most mi ez a pártfordulás?

Figyelt kérdés
Egy kisebb faluba lakunk így mindenki tud mindenről kb. Van egy haverunk ilyen kerti munkákat szokott nálunk csinálni, meg fát vág stb, amúgy pár házzal arrébb lakik csak. Most hívjuk Pistinek, van egy élettársa akit eltart Mari. Na Mari mivel egész nap otthon van amíg Pisti dolgozik így fűvel fával összejár kefélni, illetve hozzájuk is beugrik néha ez az, van aki ott dugja. Egyszer Mari elment pestre valami ügyeket intézni pár napra, és az exénél "aludt". Közbe Pisti átjött hozzánk és a feleségem felvilágosította hogy ennyire ne legyen már hülye. Pisti mindent elhisz Marinak, de hát na. Szóval borította a bilit. Segített Pistinek kipakolni Mari holmiját meg elvinni az anyjáékhoz. Pisti nem egy észkombájn de amúgy jó csávó csak mivel tudta a feleségem hogy Mari elég dörzsölt így kioktatta Pistit hogy ne vegye fel a telefont, zárja be a kertkaput hogy be se tudjon menni stb. Pisti közben dolgozott stb, szót fogadott a feleségemnek hogy mit csináljon így Mari hiába próbálkozott az asszony mindig előrébb járt egy lépéssel. Ez ment úgy három, négy hónapig. Akkor már ugye Pisti se járt át napi szinten csak az első hónapban. Na mindegy úgy négy hónap után Mari visszajött de úgy hogy vissza is költözött Pistihez. Az asszony amikor megtudta persze tökre ki volt akadva hogy mit keres itt már megint Mari. Pisti nem normális majd beszél Marival jól elzavarja stb. Erre most meg azt mondja hogy Pistin nem lehet segíteni, meg amúgy is jó hogy visszajött Mari mert legalább Pisti nincs egyedül. Meg ő biztos nem szól abba bele hogy Mari kivel mi csinál, mert semmi köze hozzá. Csak hallgattam hogy most mi. Na szerintetek mi ez a nagy pártfordulás az asszonynál? Ti értitek?

máj. 28. 08:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
10.: Ez engem akkor is zavar. Én pl. segítek egy idegennek is az utcán, többször hívtam mentőt idegen, súlyos állapotú emberhez, pl. alkoholmérgezetthez. Mégis jobban szeretem tartani a távolságot a szomszédaimmal. Nem hiányzik a pletykálkodás, meg elég primitíveket is fogtam ki. Szeretem megválogatni a bizalmasaimat.
máj. 28. 22:46
 12/16 Shaddark ***** válasza:
75%

Értem, és nagyra tartalak a segítő készséged miatt.

Mint írod is, szomszédja válogatja, - a kérdésben szereplő Pisti szerintem jó fej lehet, ha nem is túl okos. Aki megérdemli azon azért akar az ember segíteni, még ha néha nem is használ a jó szándék, vagy lehetetlen neki segíteni.

Abban is egyetértünk hogy segíteni csak azon lehet aki segítséget kér.

De emberek vagyunk, és a jó embereket szerintem pont ez választja el a semlegesektől és rosszaktól, hogy ilyenkor próbálkozik. Még ha ez nem is helyes döntés :)

máj. 28. 23:12
 13/16 anonim ***** válasza:
56%
Az asszonyodnak bejött a pisti,ezért elakarta marni a marit tőle. Aztán nem járt sikerrel,ezért már nem akar közéjük állni.
máj. 29. 13:54
 14/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
Ugye, kérdező, nálatok minden rendben van? Annyira rendben,hogy a feleséged nem talál semmi javítanivalót, ezért másnak a szennyesében turkál...
máj. 29. 17:43
 15/16 anonim ***** válasza:
56%
Igen, értem és arra a következtetésre jutottam, hogy a nejed és Pisti együtt vannak sajnos. :/
máj. 31. 21:01
 16/16 anonim ***** válasza:
És honnan tudod, hogy Marit tényleg dugták? Tartottad a gyertyát? Nem kellene a szomszédokat lesni, ibkább menjél dolgozni, és hagyd hogy más éljen ahogy akar. Pisti majd észreveszi, amit észre kell vennie, ha meg nem, az is az ő dolga!
júl. 24. 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!