Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szólnátok a szomszédnak, hogy...

Szólnátok a szomszédnak, hogy ne csapkodja az ajtót?

Figyelt kérdés

Mellénk költözött egy srác, jó fejek tűnik, van egy kutyája és ezt a kutyát a srác elég gyakran kiviszi sétálni.

Ez eddig okés lenne csak a lakásán lévő bejárati ajtón nincs kívül kilincs.

Normálisan a kulccsal lehet kívülről becsukni, de ő nem kulccsal csinálja, hanem bevágja. Még ez se lenne olyan nagy baj, mert hétköznap én 7-17 dolgozom de a kutyát már hajnalban viszi a srác sétálni és este (akár ilyenkor is) szintén. Szóval, amikor így éjjel 1-kor arra kelek, hogy a szomszéd jool bek▪️rja az ajtót, akkor azért elég szomorú szoktam lenni.. meg hajnali 4kor is.. szóval gondoltam megkérem, de közben meg simán azt hinném a srác helyében, hogy valamiféle fapi▪️a vagyok és nekem semmi se jó. 🙈

Nem ciki ilyen miatt szólni? Valahogy annyira alap nekem, hogy még szólni is kellemetlen miatta.

2024. máj. 26. 01:21
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Oh jaj bocs elírtam. Ez legyen a legnagyobb problémád ma. Szép napot.
2024. máj. 26. 13:40
 22/26 anonim ***** válasza:
50%

17-es, először is azért, mert te láttál valamit, az még nem úgy van egyetemesen. Nem, nagyon sokon nincs, kicseréltetik, pont azért, mert utálják az emberek kizárni magukat.

Másodszorra pont nem érdekel senkit és feleslegesen kötözködtél, mert a kérdező leírásából egyértelmű, hogy itt nem az öncsukódó ajtóról van szó gombos kilinccsel (ami kilincs, tehát nem lenne igaz, hogy nincs rajta), mert azt nem kell külön kulccsal zárogatni vagy ha mégis, elfordítod és rendesen nyitható, nem kell izomból bevágni semmit.

A leírásból ítélve semmilyen kilincs nincs, csak belül (gondolom, leesett, de “majd” egyszer visszaszereli), ezért bszkodja be, hogy ne nyíljon ki meg mert nincs kedve rázárni. Hát nem a többi lakó feladata tolerálni, hogy ennyire lusta.

2024. máj. 26. 13:58
 23/26 A kérdező kommentje:
Egy gomb van kívül. Eddig egy házaspár lakott itt két ovis gyerekkel és ők be tudták csukni kulccsal.. ebből gondolom, nem lenne akadálya nekik sem
2024. máj. 26. 14:01
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

22-es: azt írtam, a LAKÁSAJTÓN van kivül gomb, öncsukódó ajtóról szó sen volt.

Másrészt meg a legtöbb ember direkt nem tesz kivülre kilincset, mert úgy más is könnyen be tud menni a lakásba.

2024. máj. 26. 15:54
 25/26 anonim ***** válasza:
48%

Szólhatsz neki, nem fog változtatni elég valószínű.

Mi átlag négynaponta szólunk a felső szomszédnak, hogy vigye le sétálni a gyerekét, mert nonszensz, hogy a kisgcc még este nyolckor is ugrál mint egy kretén. Azt hiszed, történik bármi?

Semmi: jaj, ő gyerek. Ennyi a nagy változás :D Ő gyerek, ergo viseljük el, hogy egész nap dobog meg rohangál.

2024. máj. 30. 11:23
 26/26 A kérdező kommentje:

Hu ez nagyon kellemetlen lehet 25#. Nálunk is van a szomszéd tömbben egy ilyen család. Két 3 év alatti kislányuk van de ők is meg este 22kor is szaladgálnak. Igazából engem azért nem zavar mert én akkor még ébren vagyok.

Nekünk is volt gyerek de én nem hagytam szaladgálni a lakásban. Sajnálom.. kitartás.

2024. máj. 30. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!