Szólnátok a szomszédnak, hogy ne csapkodja az ajtót?
Mellénk költözött egy srác, jó fejek tűnik, van egy kutyája és ezt a kutyát a srác elég gyakran kiviszi sétálni.
Ez eddig okés lenne csak a lakásán lévő bejárati ajtón nincs kívül kilincs.
Normálisan a kulccsal lehet kívülről becsukni, de ő nem kulccsal csinálja, hanem bevágja. Még ez se lenne olyan nagy baj, mert hétköznap én 7-17 dolgozom de a kutyát már hajnalban viszi a srác sétálni és este (akár ilyenkor is) szintén. Szóval, amikor így éjjel 1-kor arra kelek, hogy a szomszéd jool bek▪️rja az ajtót, akkor azért elég szomorú szoktam lenni.. meg hajnali 4kor is.. szóval gondoltam megkérem, de közben meg simán azt hinném a srác helyében, hogy valamiféle fapi▪️a vagyok és nekem semmi se jó. 🙈
Nem ciki ilyen miatt szólni? Valahogy annyira alap nekem, hogy még szólni is kellemetlen miatta.
A helyedben először határozottan, de kulturáltan szólnék. A 2-es féle körbenyalást felejtsd el, irtó szánalmas. Helyette bőven elég egy “figyelj, nagyon hangosan csapod be az ajtót és éjjel, hajnalban erre felébredek. Tudnál erre figyelni, kérlek?”.
Mondjuk ne remélj sok sikert, aki olyan fogyatékos, hogy nem szereltet kilincset a BEJÁRATI ajtóra és még annyira sem képes, hogy legalább kulccsal bezárja (ez ugye a saját biztonságát is szolgálná), az szimplán egy paraszt. Persze, nem gondol bele, hogy másokat zavar, hogy izomból qúrja be, pláne éjjel egykor, mikor minden otthon levő alszik…Ne vicceljünk már.
Köszi a válaszokat.
Lehet majd ha egyszer összekoccolok vele a házban, akkor megemlítem neki az ajtóbekúr's problémáját. Direktben biztos nem megyek "rá" meg valszleg nyalizni se fogok neki.
Kezdetektől kicsit furi a srác, valszleg a "tapintatlan" sztori lesz a megoldás. Mikor ide jött kitette a kipakolt költözős dobozokat lépcsőházba, konkrétan 2 hétig egy féregjaraton keresztül közlekedünk ki-be a lakásba.. de jó hát nem szóltunk.. a férjem végül akkor akart szólni, amikor már a csóka a lépcsőfordulóba is tett dobozt csak oda nem a műanyag költözős dobozt tette hanem a beszerelt mosogatógép kartondobozát ami szemét... azért az nem az a kategória, amit az ember megtart és mivel emberünk napi (legalább) hatszor levitte a kutyát, nem értettük hogy a szemetet miért nem csapja a hónaalá és viszi le, miért kell odatenni a fordulóba napokra..
Végül levitte magától.
Nem vagyunk egyébként kötekedősök és nappal nem is nagyon zavar semmi csak aludni hagyjanak minket.
Már akkor el kellett volna kapni a pofátlan szarjankót! Tudod, mikor kerülgetnék egy szalmaszálat is a SAJÁT ajtóm előtt. Nem tisztáztátok vele, senki más sem, mindenki mulya volt, hát persze, hogy azt hiszi, bármit megtehet, mert ez jelenleg így is van.
Nem utolsósorban a lépcsőházban eleve nem lehet bárhol bármit csak úgy széthagyni, más ajtaját, menekülőútvonalat eltorlaszolni meg egyenesen tilos. Ha neadjisten tűz ütött volna ki, akkor bennégtek, mert pofára estetek a szarjaiban és nem jutottatok ki időben?
Az a gond ezekkel a kérdésekkel, hogy a kérdező nem egy döntést hozott meg és csak szeretne egy kis megerősítést, hogy jól teszi amit tesz, nem is tanácsot kér, hanem panaszkodni jött.
Alapból leírta mindenki, hogy menjen, beszéljen vele.
Majd írja "Lehet majd ha egyszer összekoccolok vele a házban, akkor megemlítem neki az ajtóbekúr's problémáját" és utána panaszkodik tovább.
Ez alatt az idő alatt már rég átmehetett volna, elmondhatta volna neki.
Ezeket a tipikus "Köszi a tanácsokat, majd lehet szólok neki" és utána el is van felejtve a dolog, sosem fog neki szólni kérdéseket én nem is tudom komolyan venni.
Volt ilyen barátnőm is, tök mindegy mit mondtam vagy ajánlottam neki amikor panaszkodott, megköszönte aztán 3 nap múlva megint ugyanarra a dologra panaszkodott.
jól esett = valami olyan módon esett le valahonnan ami jó volt.
jólesett = valami jó érzéssel töltött el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!