Milyen Gyulán lakni? Érdemes lenne odaköltözni, ott élni?
Figyelt kérdés
Szegeden élek és kaptam egy állásajánlatot Gyulán. 41 éves férfiként költöznék le oda albérletbe. Azt szerettem volna kérdezni, hogy milyen ott élni, lakni? Nyugis vagy túl nyugis kisváros? Gondolok például ismerkedési, szórakozási lehetőségekre.
Köszönöm a válaszokat.
2024. febr. 19. 20:14
11/14 anonim válasza:
óvakodj az orkoktól. Helyben lehet nincsenek, de a környező települések tele vannak, iszonyatosan fertőzöttek. Ahogy fentebb említették, tömegközlekedésen biztosan beléjük futsz
12/14 anonim válasza:
Gyulai vagyok. Több olyan választ is kaptál, ami a valóságot tükrözi. Megismétlem, megerősítem őket. Azzal kezdem, hogy Gyulán nem lakik sok cigány, nem jellemző, ha ez ennyire lényeges itt többeknek is. Inkább a környező, már városnak kinevezett falvakból jönnek be napközben, ahogyan ez elhangzott már fentebb. De a Téged érintő járatokon szerintem nem sokan lennének, relatíve nem. A város kedves, szép, alföldi viszonylatban kifejezetten kellemes és egyedülálló, a Dunántúlon vannak inkább ehhez mérhető szépségű városok. Családdal, kisgyerekkel, biztos anyagi háttérrel (ha létezik ilyen) jó itt élni. Ismerkedni... hát ez szerencse kérdése, mert szórakozóhelyek nem nagyon vannak itt, főként olyanok, ahová hosszútávú kapcsolatokat ígérő lányok járnak. (Kérdés, hogy mi lenne az igényed.) A település nyáron nyüzsgő, és lehetséges így az is, hogy nem helybéli lányokkal ismerkednél meg, télen viszont valóban csendes és nyugodt, Szegedhez képest nagyon is nyugodt. Szathmáry Nikolett híresen hírhedt ügyétől eltekintve azt merem álltani, hogy jó itt gyereket nevelni, de egyedülállóként itt élni, azt nem tudom, hogy milyen lenne. Akkor hétvégenként valószínűleg Szegedre kellene visszajárnod szórakozni. De talán ez nem is lenne akkora probléma, hiszen Gyulán olcsóbb, azaz kevésbé drága az élet, mint Szegeden, és így megengedhetnéd magadnak ezt a költséget. Van itt egy egyetemnek nevezett intézmény, ahová járnak néhányan a korosztályodból (levelezőre), illetve fiatalabbak is nappalira és levelezőre. Szóval nem állítanám, hogy nem tudnál ismerkedni, de az ismerkedést ne úgy képzeld el, hogy "felmész" a városba, és ott az élet, a hatalmas teríték. Ez leginkább csak nyáron létezik. Gyulaiként azt mondom, hogy jobb itt nyaralni, mint élni, de ha már megvan mindened, amire szükséged van, ez egy nagyon jó hely élni is. Amikor viszont még gondolkodnod kell azon, hogy mivel töltsd el a szabadidődet, akkor ez a város nem sok lehetőséget kínál az év bármely szakában. Sok minden függne attól is, hogy milyen kollégáid lennének, és ők hol és hogyan szórakoznak. Lehetne szerencséd is. Ha jössz, akkor ezt kívánom Neked.
13/14 A kérdező kommentje:
12es
Nagyon szépen köszönöm a választ. Egyedülálló vagyok, így nehéz. Családosan talán jobb. Nagyon jó a rálátásod
2024. márc. 8. 09:30
14/14 anonim válasza:
Nagyon szívesen! Nekem az a tapasztalatom, hogy bár kevesebb az ember, mégis könnyebb ismerkedni kisebb helyen, főleg egy új lakónak. A piacon, és a bolhapiacon (felszínesen ill. látásból) megismerheted a fél várost, beszélgethetsz bárkivel. Ha bekerülnél egy jó társaságba a kollégáid által, akkor egyik ismerős hozza a másikat. (És egy nő hozza a barátnőjét, stb...) Én ezen nem aggódnék. Aki jól kommunikál, az mindenhol tud ismerkedni. A gond inkább azzal lenne, hogy téli estéken tán még a temetőkben is több élő embert lehet itt látni, mint az utcákon. Tehát ha nem alakul ki egy jó társaságod, akkor télen nem nagyon tudsz mit csinálni a városban. (Kimehetsz a várfürdőbe, és az tényleg jó hely egynek! Vagy elmehetsz edzőterembe.) Sokan járnak át Békéscsabára szórakozni, ami szerintem mint város -mint lakóhely- nem jobb, de talán egy fokkal több szórakozási lehetőséget nyújt megyeszékhelyként. Azért messze nem hasonlítható össze a szegedi kínálattal. Gyuláról vonattal húsz perc átjutni, busszal húsz perc és fél óra között, járattól függően. Kocsival is kb. 15-20 perc. Ha nekem lenne lehetőségem kipróbálni ezt a gyulai életet úgy, hogy ha nem tetszik, volna hová visszamenni Szegedre, akkor mindenképpen megszerezném ezt a tapasztalatot a helyedben. De ha Neked arra lenne szükséged, hogy minden nap szórakozóhelyre és bulikba járj, akkor inkább csak nyaralni gyere ide. Jó nők -mint bárhol- laknak itt is, akik közül többen egyedül is élnek ráadásul, de őket nem a szórakozóhelyeken fogod megismerni, nagy valószínűséggel nem. Viszont talán itt mégis könnyebben összefuthatsz, és összeismerkedhetsz velük, mintha Szegeden lenne ugyanez a szituáció. És azt is megteheted, hogy Csabán veszel ki albérletet a belvárosban, és átjársz, ha az a város szimpatikusabb, ill. úgy érzed, h Neked többet ígér. Sokan ingáznak innen oda, onnan ide járnak munkába, ez egyáltalán nem gond. Pl. a gyulai egyetem kollégiuma is ott van (mert közös a csabai karral.). Szóval ha jó munkát kínáltak Neked, akkor ne félj belevágni. Legfeljebb egy év múlva azt mondod, hogy most már elég ebből, haza megyek. Szegedhez képest ami még rossz lehet Neked itt, az az, hogy ha beköltözöl egy albérletbe, ott a környezeted elkerülhetetlenül jobban fog figyelni, mint egy nagyobb városban. Ugyanakkor ennek pont annyi előnyét is megtapasztalhatod, amennyi hátrányát. (Pl. hétvégén esetleg adnak egy ebédet, mert szegény, egyedül él. Mindenhol mindenféle emberrel lehet találkozni, itt ilyennel is.) Ha ide akarsz költözni, akkor ne ősszel gyere vagy télen, hanem inkább most vágj bele, hogy minél hamarabb tudj embereket megismerni mire eljön az az időszak, amikor totálisan elcsendesedik a város. Ha ingatlant szeretnél itt vásárolni, Békéscsaba -ami sokak szerint egy óriási falu-valamivel olcsóbb, mint Gyula.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!