Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vennétek úgy negyedárral...

Vennétek úgy negyedárral olcsóbban lakást, ha szét van rohadva belülről az egész, és érződik hogy benne halt meg a tulaj?

Figyelt kérdés
Tehát pl kis társasházi garzonlakás 30-32 millió ft helyett mondjuk 23-24 millió ft körül. Viszont az eredeti már megsárgult és ósdi beépített konyha és fürdőszoba maradványai, ezeréves romok, kosz, lerohadt sárga 80-as évekbeli tapéta, szétrohadt ezeréves parketta, ráadásul gyanús emberalakú nedves rohadásnyom a parkettában is a szoba közepén. Szóval mindent kivágni, elégetni, alapokig visszabontani majd felújítani, ellenben 8 millióval olcsóbb mint a hasonló árfekvésű, sokszor szintén felújítani lakások. Tehát abból elég sok felújításra sőt bútorozásra is futja. Ti belevágnátok, vagy sem? Válhat ebből rendes otthon? Laknátok benne jó szívvel?

2024. febr. 14. 00:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

20-as!

Értem. Mondjuk ez szerintem inkább a bekerülési összegbe számít bele. Tehát a felújítás mondjuk 3 hónap, addig albérletet is fizetsz, meg törlesztőt is, ezért a lakás árához és a felújítás költségeihez hozzászámolod az albérleti díjat is.

2024. febr. 14. 14:19
 22/27 Metionin ***** válasza:
51%
21. Igen, végülis azt ugyanabból a fizuból kellene fizetnem, mint amiből korábban csak az albit fizettem később pedig csak a törlesztőt fogom. Oké, beleszámolja az ember és úgy gazdálkodik de nem mindegy, hogy 3 vagy épp 6-8 hónapig a "semmire" fizetem a törlesztőt, mert még nem lakhatok benne.
2024. febr. 14. 14:27
 23/27 anonim ***** válasza:
66%

Lesz mondjuk egy 32milliót érő lakásod 28millióért (22m lakás ára, 5m felújítás, 1m +albérlet fizetés) Vagy inkább 30millióért veszel egy azonnal költözhetőt.

Ezért kell kiszámolni, hogy kinek mennyibe kerül felújított állapotra hozni.

2024. febr. 14. 14:39
 24/27 anonim ***** válasza:

Nem én kértem tanácsot. Nem velem kell kommunikálnod.

2024. febr. 15. 22:44
 25/27 anonim ***** válasza:
Megvetted végül?
2024. febr. 20. 11:07
 26/27 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges macera az egész felújítósdi, pénzben sem járnál sokkal jobban.
2024. febr. 21. 15:36
 27/27 anonim ***** válasza:
Hogyha a felújítás meglenne töredékéért, mint a különbözet, akkor simán, amúgy nem.
2024. febr. 23. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!