Vennétek úgy negyedárral olcsóbban lakást, ha szét van rohadva belülről az egész, és érződik hogy benne halt meg a tulaj?
Figyelt kérdés
Tehát pl kis társasházi garzonlakás 30-32 millió ft helyett mondjuk 23-24 millió ft körül. Viszont az eredeti már megsárgult és ósdi beépített konyha és fürdőszoba maradványai, ezeréves romok, kosz, lerohadt sárga 80-as évekbeli tapéta, szétrohadt ezeréves parketta, ráadásul gyanús emberalakú nedves rohadásnyom a parkettában is a szoba közepén. Szóval mindent kivágni, elégetni, alapokig visszabontani majd felújítani, ellenben 8 millióval olcsóbb mint a hasonló árfekvésű, sokszor szintén felújítani lakások. Tehát abból elég sok felújításra sőt bútorozásra is futja. Ti belevágnátok, vagy sem? Válhat ebből rendes otthon? Laknátok benne jó szívvel?2024. febr. 14. 00:16
21/27 anonim válasza:
20-as!
Értem. Mondjuk ez szerintem inkább a bekerülési összegbe számít bele. Tehát a felújítás mondjuk 3 hónap, addig albérletet is fizetsz, meg törlesztőt is, ezért a lakás árához és a felújítás költségeihez hozzászámolod az albérleti díjat is.
22/27 Metionin válasza:
21. Igen, végülis azt ugyanabból a fizuból kellene fizetnem, mint amiből korábban csak az albit fizettem később pedig csak a törlesztőt fogom. Oké, beleszámolja az ember és úgy gazdálkodik de nem mindegy, hogy 3 vagy épp 6-8 hónapig a "semmire" fizetem a törlesztőt, mert még nem lakhatok benne.
23/27 anonim válasza:
Lesz mondjuk egy 32milliót érő lakásod 28millióért (22m lakás ára, 5m felújítás, 1m +albérlet fizetés) Vagy inkább 30millióért veszel egy azonnal költözhetőt.
Ezért kell kiszámolni, hogy kinek mennyibe kerül felújított állapotra hozni.
24/27 anonim válasza:
Nem én kértem tanácsot. Nem velem kell kommunikálnod.
26/27 anonim válasza:
Szerintem fölösleges macera az egész felújítósdi, pénzben sem járnál sokkal jobban.
27/27 anonim válasza:
Hogyha a felújítás meglenne töredékéért, mint a különbözet, akkor simán, amúgy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!