Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A lakások milyen típusú...

A lakások milyen típusú embereknek való? El nem tudom képzelni hogy haza megyek, és bezárva legyek egész nap.

Figyelt kérdés
Nagyjából 13 éves koromtól ismerem a kerti munkát, fűnyírás, dudvázás, annak idején hólapátolás suli előtt, téli rutinom volt.
2023. aug. 16. 17:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%

A pl.: 10 emeletes lakások azoknak jóó, akik nem szeretnek kertészkedni, kutyát-macskát-állatokat tartani.

A kertes lakás azoknak, akiknek nem gond a mozgás, lásd, amit te is végzel.

2023. aug. 16. 17:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is falun nőttem fel, de megváltás volt, amikor városi lakásba költöztem, és nem kellett ezzel a sok, időrabló és unalmas tevékenységgel foglalkoznom.

Egyébként az, hogy lakásban élsz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy egész nap be vagy zárva, sőt. Én sokkal többet járok el otthonról, mióta városban élek, mert itt van könyvtár, színház, cukrászda, szökőkút, park, sportpálya, mozi, fagyizó, játszótér, galéria, fesztivál... falun meg volt egy kocsma aztán kb. ennyi.

2023. aug. 16. 17:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok bezárva, oda megyek, ahova akarok.
2023. aug. 16. 17:12
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Örülök, ha hazaérek és nem kell menni már sehová. Az ilyen embernek való. Nyáron ki vagyok dögölve, mert még kert is van és a férj nem bírja egyedül. És ott nincs olyan, hogy halogatsz, kell csinálni a munkát.
2023. aug. 16. 17:21
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem vagy kertészkedős, zöld szerető típus.

Én még késő este is agyalok azon hogy mi lesz másnap, pálmákkal és kaktuszokkal foglalkozom 21 éves korom óta, jelenleg 9 éve. Előre kell terveznem a teleltetésüket, rovar és gombaölő kezeléseket időben elvégezni, mert utána már amelyiknek takarás kell, ott jön a barkács munka, és nagyjából ilyenkor van időm pihenni, márciustól meg kitakarás, és elkezdődik a szezon.

2023. aug. 16. 17:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Késő este alszom, mert 4-kor kelek. 4-es vagyok
2023. aug. 16. 17:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem például.

Én is kádárkockában nőttem fel, nyáron egész nap kert, télen pahasogatás, meg begyújtás, aztán ha szerencsém volt, akkor egy óra múlva már jó meleg volt.

Ennél ezerszer jobb az, hogy mindig finom meleg lakásba érek haza, és ezért semmit nem kell tennem. Plusz én eleve csak enni, tisztálkodni, meg aludni járok haza, ezen kívül van elég munkám, meg hobbim, amik a lakáson kívül tartanak. De nincs az az isten, hogy én még egyszer kertesbe költözzek, és hazaérve ne meleg fogadjon, hanem még gyújtóst kelljen hasogatni, be kelljen gyújtani, és még idő, mire az felmelegíti a szobát meg a falakat. Köszönöm, de nem, kérem szépen a központi fűtést, hazaérva elbillenni szeretnék, hogy 7 óra múlva felkelhessek és mehessek a dolgomra.

2023. aug. 16. 17:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem vagy bezárva, hiszen bármikor oda mész ahova akarsz. Pont ez a lakás előnye, nem kell a dudvával, meg gazzal szopni.
2023. aug. 16. 19:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Eleve vicces mikor valaki a dudvázással meg hólapátolással érvel. Az udvaron tulajdonképpen pont ugyanúgy be vagy zárva mint a lakásban.
2023. aug. 16. 19:09
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért lennél bezárva egy lakásban? A szüleim mindketten falun, kertes házban nőttek fel, most panelban élnek. Anyukám azt mondta, elég ezt takarítani (annak idején a szülei cselédnek használták, orroltak is rá, amikor főiskolára ment), apámnak olyan munkája volt, amiből bármikor riaszthatták, akár ünnepnapokon is, neki meg azért volt jobb választás a lakás egy kertesnél, mert sok dolgot, elintéz a közös képviselet, házmester, míg egy kertes házzal sokkal több teendő hárul az ott élőre. Most nyugdíjas korukra meg már azért jobb a lakás, mert már nem is bírnák úgy egy kertes házzal járó munkákat.

Ahol én lakom, ott például az egész panelre biztonsági kamerarendszer van kiépítve, sokkal költséghatékonyabb 1-1 tulajdonosra levetítve, mint hogyha ezt egy kertes házban magamnak kellene megoldani. A teljes házat érintő felújítási költségek is kedvezőbbek egy főre levetítve, tavaly például fűtéskorszerűsítés volt az egész háznak. A rezsiköltség sem vészes. Beszélgettünk erről kertes házban élő kollégával, én a töredékét fizetem az ő költségeiknek.

Egyébként pedig nem vagyok bezárva, van egy kutyám, akivel rendszeresen kijárok, túrázunk, utazok munkaidőn kívül. Aktívabb életet élek, mint az egykor kertes házban élő nagyszüleim.

2023. aug. 16. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!