Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A lakások milyen típusú...

A lakások milyen típusú embereknek való? El nem tudom képzelni hogy haza megyek, és bezárva legyek egész nap.

Figyelt kérdés
Nagyjából 13 éves koromtól ismerem a kerti munkát, fűnyírás, dudvázás, annak idején hólapátolás suli előtt, téli rutinom volt.
2023. aug. 16. 17:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"akiknek nem gond a mozgás, lásd, amit te is végzel"

Azért nem csak az mozog, aki kertes házban él. Egy lakásban élő élhet sokkal aktívabb életet, ugyanúgy elmehet bringázni, túrázni, edzeni ahelyett, hogy otthon ganézna.

Apáméknál azt láttam, hogy nem a munka mennyisége sok, hanem szimplán az, hogy elviszi az időt, kicsit csinálod hétvégén reggel, este, kettő között meg nem jutsz el sehova. Fél életük a bent dögléssel telt.

"kutyát-macskát-állatokat tartani"

Ez megint egy kettős dolog, hiszen egy benti kutya-macska sokkal több odafigyelést igényel, folyton rendben kell tartani a lakást. Vidéken kiteszik a kutyát láncra, vagy örülhet hogy a kertben van. Lakásban meg fel kell kelned elvinni sétálni reggel is, este is, ha akarod ha nem.

2023. aug. 16. 19:40
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Szegényeknek.
2023. aug. 17. 10:00
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért lennék bezárva? Ha HO-zok, alig várom hogy kimozduljak, minden nap sport, nyáron vízisport. Ha véletlenül irodai napom van, kifejezetten jól esik itthon lenni, nyáron bontani a teraszon egy sört. Tele vagyok növényekkel és az udvar is zöld. Utána alvás a puha ágyamban. Jól zárnak az ablakok, de egyébként sohasem kell füvet nyíró szomszédokra vagy vonyító kutyákra ébrednem 😉

Egyébként így is kertészkedek, hamarosan veszek egy tanyát, nem ott lakásra hanem a termesztési célból. Ahhoz szintén fölösleges ott laknom, szigeteléssel, tetőcseréppel, meg még ezernyi dologgal bajlódni ami a különálló lakóépületek velejárója. Max majd nyáron néha kihúzok egy függőágyat és ott alszok.

2023. aug. 17. 20:22
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én kertes házban nőttem fel. Az elmúlt 30 évben lakásban lakom. Soha nem költöznék állandóra családi házba.

Szeretek növényekkel babrálni, de ehhez az erkély és a szobanövények bőven elegendőek, az uborkát termelje csak meg az, aki ahhoz ért. Ahogy krumplibogoarat is bőven eleget szedtem gyerekként, nekem ugyan nem hiányzik.

Egy társasházban ha kitalálsz is egy felújítást, az max pár hónap alatt lefut, egy családi háznál mindig rabja vagy a feladatoknak /nyilván ez kissé túlzás, de csak kissé/.

Én szeretek főzőcskézni, itt percekre vannak a boltok, a sok ember miatt széles választékkal, családi házas övezetben szinte biztos, hogy kocsira is szükségem lenne a puszta bevásárlások egy részéhez is.

Ahol én élek, ott a társasházak között gyönyörű zöldfelületek lettek kialakítva, míg ennek a városnak a magánházas övezeteiben zsebkendőnyi telkek borzalmas beépettséggel, gyakran a maradék rész is letérkövezve, szóval még a zöld iránti igényemet is jobban kielégíti a társasházas környék.

Imádok olvasni és számítógépezni, ehhez is ideális a lakás.

Jó kis távfűtéses övezetben /zömében ráadásul geotermikus/ a levegő minősége is jobb, és senkinek nem kell a családból hajnalban kelni a befűtéséhez.

Persze jó móka pár napot a rokonoknál kertes házban tölteni, egy-egy szalonnasütés néha tényleg hiányzik, de őszintén szólva semmi más.

2023. aug. 21. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!