Panelben engedélyezett, hogy egész héten este 7-kor is még menjen az ütve fúró??
Panelban a beton végett konkrétan 2 emelettel feljebb is zeng a ház.. és még szombaton is csinálja meg még most vasárnap augusztus 20-án is ment a felújítás, normális az ilyen?? Egy egész társasház pihenését megkeseríti..
Én nálam is volt felújítás mikor vettük lakást de normálisan hétköznap és nem estig.. pláne nem vasárnap meg ünnepnapon..
És ez normális, hogy vasárnap 8-tól este 8-ig másik 19 család életét keserítsék meg? Ez elég szomorú ha ez a szabály..
Vasárnap nem lehet. Hétköznap igen. Neki is joga van felújítani. Ha nem tetszik, el lehet költözni kertes házba. Igaz, ott füvet nyírnak, flexelnek, ugat a kutya és kukorékol a kakas, szóval lehet, hogy inkább a lakatlan sziget a jó megoldás.
Ha vasárnap fúr egész nap, akkor a következőt érdemes tenni:
1. Odamenni, és kedvesen megkérni, hogy hagyja abba. Tuti, hogy van házirend, amiben ez szabályozva van.
2. Ha ez nem vezet eredményre, szólni a közös képviselőnek, hogy hasson oda.
Kertes házban is laktam és ez a "ugat a kutya, kukoréokal a kakas, nyírja a szomszéd a füvet" kvára nem összehasonlítható egy ütvefúróval a panelban..
Nem tudom, hogy aki ezt leírja az élt e valaha panelban és kertes házban is, nem hinném.
"És ez normális, hogy vasárnap 8-tól este 8-ig másik 19 család életét keserítsék meg?"
Hát nézd, lehet hogy így kesz elsznek egy hét alatt, hameg napi 2 órát dolgoznának 6 hónapig is elhuznak a munkát. De mi akadályoz meg benne, hogy oda menj, és megkerdezd, nem e abba tudnak hagyni picit korabban
Látom nem megy neked az értelmezés és ilyen kifordított példákkal jössz. Attól, hogy vasárnap nem dolgoznak nem azt jelenti, hogy napi 2 órát dolgoznak majd a többi napon, de látom kötekedni akarsz csak. :)
"Nem tudom, hogy aki ezt leírja az élt e valaha panelban és kertes házban is, nem hinném."
Én írtam a kifogásolt választ.
Igen, éltem kertes házban, Pest közepén, mégis kukorékolt a kakas. Meg ugattak a kutyák, nyivákoltak a bagzó macskák.
Most panelban élek, ha szükséges, akkor fúrok (vagyis nem én, hanem a férjem.) Nem vasárnap, nem éjjel, hanem amikor szabad. Más is fúr, zavar is, utálom a hangját, de tudomásul vettem, hogy ez ezzel jár.
"És ez normális, hogy vasárnap 8-tól este 8-ig másik 19 család életét keserítsék meg?"
Mivel a lakásban van, amit meg kell csinálni, renoválni vagy hasonló, ezért ez zajjal jár. A többieknek tudomásul kell venni, általában ez max. egy hónapos idöszak, mivel varázsolni nem tudnak, ezért kénytelenek így dolgozni.
Ahogy valaki írta: hétköznap 8-12 és 16-20 között lehet zajos munkákat végezni, szombaton 8-12 között, vasárnap egyáltalán nem.
Amíg ezt betartják, addig nem reklamálhat senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!