Panelben engedélyezett, hogy egész héten este 7-kor is még menjen az ütve fúró??
Panelban a beton végett konkrétan 2 emelettel feljebb is zeng a ház.. és még szombaton is csinálja meg még most vasárnap augusztus 20-án is ment a felújítás, normális az ilyen?? Egy egész társasház pihenését megkeseríti..
Én nálam is volt felújítás mikor vettük lakást de normálisan hétköznap és nem estig.. pláne nem vasárnap meg ünnepnapon..
És szerinted ugyanaz a kakaskukorékolás meg a kutya ugatás mint az ütvefuró?
Az egyiknél becsukod az ablakot és ha jók a nyílászárók akkor kb. semmit nem hallasz míg az ütvefúrónál konkrétan ha egymás mellett állsz a családtagoddal és 2 emelettel lejjebb fúrnak akkor se értitek egymás hangját normál hangon..
Mintha azt hasonlítanánk össze, hogy a szomszéd hallgatja a rádióját vagy alattatok egy Disco kerthelyiségében valaki koncertet ad..
"Látom nem megy neked az értelmezés és ilyen kifordított példákkal jössz. Attól, hogy vasárnap nem dolgoznak nem azt jelenti, hogy napi 2 órát dolgoznak majd a többi napon, de látom kötekedni akarsz csak. :)"
Nem kell bunkózni. Atsiklottam a vasárnap felett, nekem úgy jött le, mindennap dolgoznak. De még mindig ott van az első kommentem, miszerint benne van a házirendben, és a második fele az általad kifogasoltnak, miszerint : " . De mi akadályoz meg benne, hogy oda menj, és megkerdezd, nem e abba tudnak hagyni picit korabban"
"Olyan szabály, hogy mettől meddig lehet már nincs."
DE VAN, ha munkavégzés vagy más feltétlen szüksége dolog miatt van a zaj!
Hangosan zenét hallgatni, vagy hasonló zajt csinálni napi 24 órában tilos, de karbantartási vagy egyéb munkákat a megadott idötartamban lehet végetni.
Szép gesztus, ha hosszabb munkák elött kitesznek egy üzenetet, hogy kb meddig fog tartani a zajosabb idöszak, hogy mások fel tudjanak rá lelkileg készülni, de nem kötelezö.
"Szép gesztus, ha hosszabb munkák elött kitesznek egy üzenetet, hogy kb meddig fog tartani a zajosabb idöszak, hogy mások fel tudjanak rá lelkileg készülni, de nem kötelezö."
Egyébként manapság még azt sem lehet mindig tudni előre, hogy meddig tart egy felújítás. Több ismerősöm (kollégák és szomszéd is) újít fel, és folyton a kivitelezőkre panaszkodnak, hogy nem jönnek rendesen, nehéz találni, nehéz időpontot egyeztetni. Amit magad nem tudsz megoldani, ahhoz szakember kell, és miattuk lehetnek ilyen csúszások. Amikor én újítottam fel 2015/16-ban, én is megjártam egy kivitelező csapattal, csempézni, járólapozni jöttek volna, de nem jelentek meg a megbeszélt időpontban és nem is szóltak, mikor rájuk telefonáltunk, akkor mondták, hogy nem jönnek, nagyobb munkát kaptak (köszi, le volt amúgy beszélve, mennyiért csinálják, még jó, hogy nem lett előre kifizetve), karácsony előtt be akartuk fejezni, nem jött össze, gyorsan keresni kellett mást, vele már csak januárra egyeztettünk, ő jött, de elpepecselt egy hétig.
Mostanában még rosszabb a helyzet.
Kérdező, amúgy a problémát akarod megoldani, vagy csak panaszkodni akarsz? Mert a megoldást már leírták. Van egy házirend, nézd meg, mit tartalmaz. Ha azt megszegik, akkor szólj nekik, szólj a gondnoknak, a közös képviseletnek. Ha csak panaszkodni jöttél, akkor nyugodtan ventillálj tovább, én nem állok az utadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!