Kutyatartók miért várják el hogy mindenki elviselje a kutyájuk állandó ugatását meg vonyitását egész évbe minden nap egész nap ha ők pár óra durrogást se birnak elviselni 1 évbe egyszer?
Nézd kutyásként én is elgondolkodom azon, hogy BIZONYOS emberek miért nem tartanak inkább muskátlit. Az enyém itt ül csendben, a szomszédé folyamatosan ordít és támadott már meg kutyát, gyereket.
Viszont nem értem, miért a kutyásokra vagytok kihegyezve s tűzijáték kapcsán, amikor az egész természtre káros. Értsd:
- beteg- és megváltozott képességű embereknek is ijesztő tud lenni a fény- és hanghatás
- az összes állatra: kutya, cica, ló, méh, házimadár, vadmadár, őz, nyúl stb., mert olyan, mintha háborús övezetbe csöppentek volna
- az égéstermék szennyezi a levegőt, amit többek között te is beszívsz
- ami lehullik (hamu, műanyag részek) szennyezi a talajt, a vizeket.
Nem egy nap. Nálunk megyeszékhelyen 3 napig tolták. Falusi ismerősök mesélték, hogy náluk több, mint egy hétig.
Pár óra? Inkább pár nap, 1-2 hét….
Amúgy meg
- normális kutyatartó neveli, lefárasztja a kutyát hogy ne ugasson folyton
- továbbra se csak a kutyákat érinti a probléma, pl a lovakat nehezen tudod bevinni a lakásba.
Sajnos nem kötik a kutyatartást semmilyen képzettséghez, minimum kellene valamilyen kötelező tanfolyam ehhez.
De amíg egy böllérkedő mangalica vezeti az országot 0 állattörvénnyel, addig maradunk a dél-kabuli szinten kb.
Megnézném a baromarcú szomszédomnak hogy lenne akkor kutyája, detöbbször bejelentettem már a gyökeret a polg. hivatalnál is, egyszerűen nem érdekli őket.
Állatvédők meg már nem bírják kapacitással. Ingyen pláne.
Rossz a hasonlatod.
Ha a kutyatartó elvárhatná, hogy te elfogadd, hogy évente egy napig a kutyák szabadon kergethetnek és harapdálhatnak téged, akkor elvárhatnád, hogy őket ne zavarja a durrogtatás...
#7: Nagyon adnám. Csak egy adalék hozzá. Ha az állattartást képesítéshez kötjük, akkor az annál sokkal-sokkal nagyobb felelősséget jelentő gyerekvállalást is, igaz?
5 Viszont nem értem, miért a kutyásokra vagytok kihegyezve s tűzijáték kapcsán
azért mert csak ők hisztiznek állandoan a tüzijáték miatt egyszer nem láttam még olyat hisztizni akinek cicája vagy lova van vagy akármilyen más állata meg beteg- és megváltozott képességű embereket se velük is csak a kutyások jönnek állandoan és pont ők azok akik a legtöbbet zavarnak másokat egész évbe
a levegő meg már amugy is elég szennyezett egy kis tüzijáték már szinte semmitse számit
1nap vagy 3 vagy 1 hét az meg tökmindegy ez még mindig a közelébe sincs annak amennyit a kutyák ugatnak azok az év 365 napján ugatnak vonyitanak üvöltenek visitanak elviselhetetlenül már szinte 1 perc nyugalma nincs tölük az embernek a saját házába
8ez sem ritka jelenség ebbe az országba hogy valakit meg támad 1 vagy több kutya engem is kergetett már meg többször is önsétáltató meg poráznélküli nembánt kutya volt amelyik elis kapott és jol szétharapta a lábamat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!