Hogyan viselkednétek, ha apátok korú emberek megkérnének, hogy tegezzenek?
Figyelt kérdés
Mondjuk előtte 20 évig meg magáztad őket és nekem ez nagyon fura. Általában meg szoktam ígérni, de utána ugyanúgy magázom őket. Vagy elkerülöm őket inkább. Aki fiatalabb az oké, de így nagyon kellemetlen.2024. febr. 11. 20:07
1/11 anonim válasza:
Nekem 30 felett kezdődött el az, hogy elkezdték mondani a 60-asok h nyugodtan tegezzem...
2/11 A kérdező kommentje:
Én 25 vagyok, de már korábban is elkezdték. Ez annyira gáz, nem tudom azt mondani nekik, hogy "sziasztok".
2024. febr. 11. 20:16
3/11 anonim válasza:
Szokatlan lenne ennyi év magazás után új ismeretségnél nem lenne fura... én a "feles" tegezést akalmaznám, ami nem hivatalos de talán neked is könnyebb lesz.
Pl. Hello Zoli bácsi, végeztél a favágással? Nálunk ez a "feles" tegezés...😁
4/11 anonim válasza:
3-as
Úgy úgy! Ez a legjobb megoldás!
5/11 anonim válasza:
Hivatalos ügyben nem szeretem ezt, de bárhol nyugodtan, jobban szeretem a tegezést. Én is fiatal vagyok még.
6/11 anonim válasza:
Először szokatlan lenne, de idővel alkalmazkodnék a kéréshez.
7/11 anonim válasza:
Nekem noncs vele bajom, úgy nőttem fel hogy volt pár idősebb ismerős akit mindig is tegeztem (saját kerésre, nem magamtól) ezért lazán át tudok állni.
8/11 anonim válasza:
Megköszönném a gesztust.
Természetesen nem veregetném hátba, mint a haverokat. A kijáró tiszteletet megadnám:
“Köszönöm, Zoltán bátyám”.
9/11 anonim válasza:
Még éretlen vagy, azért feszengsz. Visszautasítani, sőt kerülni bunkóság.
Felajánlja, mert egyenrangúnak ismer el emberileg, szakmailag.
Nem sziázod le, jó reggelt, szervusz, stb.
10/11 A kérdező kommentje:
Ők a Jó reggeltet is magázásnak veszik, meg a viszlátot... nyugdíjasokat is gondolom "éretlenség", ha nem bírom tegezni. Egyszerűen nem.
2024. febr. 14. 16:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!