Parkolási konfliktus?
Sziasztok! Sajnos miután a helyi Interspar parkolóját fizetősé tették, rákényszerültem a szomszédos lakótelepen való parkolásra. Felénk már minden fizetős, de albisként nem jár a kedvezményes városi bérlet, ezért parkoltam az áruház parkolójában. NEM volt semmi tiltás, korlátozás!
Már az első nap egy "Ne foglald el az itt lakók helyét" cetli fogadott, tegnap már egy "úr" lekiabált az egyik tömbből, hogy "takarodj el a saját területedre rohadék!". De NEM tudok máshol megállni!
Számíthatok arra, hogy tettlegességre fog sor kerülni?
Itt történt a "Ne foglald el az itt lakók helyét" incidens:
a tegnapi pedig onnan nem messze itt: [link]
Székesfehérvár, én így szeretlek :D
Kérdező te még jól jártál, ugyan abban az utcában (pár tömbbel odébb) már tettlegesség is volt ebből.
Amúgy igen, itt vannak írott és íratlan szabályok. Törvény szerint állhatsz bárhova közterületen ahol nem tiltott a parkolás, de nem _illik_ befoglalni a tömbök közötti parkolóhelyeket, amiket főleg az idősebb lakók használnak (meg azok akinek nyűg egy kis séta...). de az meg a másik, hogy az önkormányzat nagyon kiszabott az albérletesekkel, ha nem itt laksz több mint 100 ezres éves díjat kell perkálni a városi parkolóbérletért. Amúgy a kérdésben szereplő városrész lakóinak egy része is szeretné a fizetős parkolást, de az egész városban ebben a városrészben a legnagyobb az albisok aránya, ezért jegelték a dolgot.
Kérdező! Ha nem okoz gondot plusz 200-300 méter, a Sarló utca melletti nagy parkolóban biztos találsz helyet! És akkor nem lesz konfliktusod a tömbök között. Itt: [link]
"Törvény szerint állhatsz bárhova közterületen ahol nem tiltott a parkolás, de nem _illik_ befoglalni a tömbök közötti parkolóhelyeket, amiket főleg az idősebb lakók használnak (meg azok akinek nyűg egy kis séta...)"
Szerintem meg amíg bárki által használható közterületről van szó, és a KRESZ szabályainak is megfelelő, nincs ilyen, hogy "nem illik". Az, hogy valaki nyugdíjas lakó, meg nehezen mozog, arról nem kell a kérdezőnek tudnia, és pláne nem felelősnek lennie érte. Az ilyesmire mondják, hogy egyéni szoc. probléma. Aki nem tud sétálni, és ilyen fontos, hogy legyen mindig helye a ház előtt/közel a bejárathoz, miért nem bérel ki egy-egy parkolómezőt az önkormányzatnál?
Ugyan nem Székesfehérvár, de a mi városunkban számtalan lakótelepen vannak az ilyen névre szóló rokkant/nyuggerparkolók, mozgássérült parkolóhely táblával és alatta egy rendszámmal kitáblázva. Tehát jogilag megoldható kéne, hogy legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!