Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Parkolási konfliktus?

Parkolási konfliktus?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sajnos miután a helyi Interspar parkolóját fizetősé tették, rákényszerültem a szomszédos lakótelepen való parkolásra. Felénk már minden fizetős, de albisként nem jár a kedvezményes városi bérlet, ezért parkoltam az áruház parkolójában. NEM volt semmi tiltás, korlátozás!

Már az első nap egy "Ne foglald el az itt lakók helyét" cetli fogadott, tegnap már egy "úr" lekiabált az egyik tömbből, hogy "takarodj el a saját területedre rohadék!". De NEM tudok máshol megállni!

Számíthatok arra, hogy tettlegességre fog sor kerülni?

Itt történt a "Ne foglald el az itt lakók helyét" incidens:

[link]

a tegnapi pedig onnan nem messze itt: [link]

2024. jan. 15. 13:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Előfordulhat, hogyha valaki nem tud majd megállni, akkor téged vagy a kocsid veszi elő, bár, azért ez elég ritka. Egyébként ha fizetős a hely, ahova mész, akkor perkálsz. Ha nincs rá pénzed, minek jársz kocsival? Azért az itt lakóknak is van igazuk. Ők álljanak el a saját apartmanjuk elől, mert te csóró vagy?
2024. jan. 15. 13:37
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Hát pedig ha tetszik, ha nem, igazuk van. Ha esetleg rosszul állsz meg, elvitetik, ilyen a mi utcánkban is volt, nem itt lakó úgy állt meg, hogy fellógott a járdára és rá hívták a köztereseket, akik meg elvontattatták. Apukámék előtt is állt egy kocsi nemrég, ami nem ottlakóé volt, mert szólt a riasztó egész éjszaka, nyilván ha a tulaj ott lakik, hallja és kikapcsolja. Reggelre valaki letörte az ablaktörlő lapátokat.
2024. jan. 15. 13:39
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Nem olyan stílusban vázolták fel szóban a problémát, mint kellett/illett volna, de még így is nekik van igazuk. Azok a parkolók az ott lakóknak vannak fenntartva, díjszabástól függetlenül.

Iszonyat sok kocsi van már mindenhol, gyakran a lakók maguk nem jutnak helyhez a többi ott lakó miatt, hát még ha ehhez hozzájön az is, hogy "idegenek" állnak oda.

2024. jan. 15. 14:09
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
Kiírod hogy én is a lakótelepen lakom csak albérletben. Nem kell másnak tudnia az igazat.
2024. jan. 15. 14:17
 5/15 anonim ***** válasza:
48%

Érthető, hogy nem kellemes a személyes problémádat megélni, de azért az sem járja, hogy az ember a gépjármű fenntartás összes költségét állva tankokat alázó utakat használhat és ez nem lenne még elég, a saját otthonának környékén nem tudja leállítani a saját gépkocsiját!

Gondold újra, - hogy te vajon nem dühöngenél, ha esténként hazaérve 6-800 méterre tudnád csak leparkolni az otthonodtól a kocsit vagy fél órákat köröznél, dekkolnál - arra várva, hogy valaki elmenjen és be tudjál parkolni a helyére?

Gondolkozz!

Nem azok az emberek tesznek mindent fizetőssé, akikkel kitolsz, de ők is fizetik azt, amiért lényegében semmit nem kapnak!

2024. jan. 15. 19:59
 6/15 anonim válasza:
68%

Hát, ez elég kétélű kérdés szerintem, ugyanis a kérdező is nyugodtan megállhat ott, elvégre közterület, és nem névre szóló helyekről van szó.

A kérdező nem saját lakásban lakik, hanem albérletben. És mi van akkor, ha valaki csak látogatóba jön valakihez, vagy vendégségbe?

Szóval én azt mondom, hogy amíg közterület, addig mindenki ugyanannyi jogon használ egy parkolót. Ha a lakók ezt nehezményezik, keríttessék körbe, fessenek fel névre vagy rendszámra szóló helyeket, stb.

2024. jan. 15. 20:55
 7/15 anonim ***** válasza:
44%
Ti normálisak vagytok? Közterület, az áll meg ott aki akar! Fel is pofoztam volna az öreget ha beszól hogy közterületen állok meg szabályosan.
2024. jan. 16. 11:04
 8/15 anonim válasza:
51%

#7 "Közterület, az áll meg ott aki akar!"

Ennyi, én is kb. így gondolom. (#6-os vagyok)

Egyébként ezt a nagy "minél közelebb az ajtóhoz/bejárathoz" mániát sem értem. Ugyanezt látom az áruházak parkolójában, az óvodák/iskolák mellett, stb. Nem kényelmesen egymástól, hanem jó szorosan egymás mellé, egymás hegyén-hátán a sok autó. Nyilván vannak élethelyzetek, amikor jó, ha közel a kocsi (ömlik az eső, nehezet kell cipelni, stb.), de azért egészséges ember tudjon már adott esetben párszáz métert sétálni...

2024. jan. 16. 12:46
 9/15 anonim ***** válasza:
53%

Én is paneltelepen lakom, eszembe nem jutna egy nem ott parkolót csesztetni.

Semmilyen törvényt nem sért. Ennyi erővel az arra sétálókat is lehetne vegzálni hogy mit gyünnek-mennek arra.

2024. jan. 16. 16:22
 10/15 anonim ***** válasza:
54%
Azt hittem Győrben vannak buta öregek a paneltelepeken, de Székesfehérvár köröket ver Győrre :D
2024. jan. 16. 16:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!