Az embereket miért zavarja ha valaki nem nyírja a füvet?
Figyelt kérdés
van az utcába 3 telek, abból 2-vel nem foglalkoznak csak évente egyszer nyáron lenyírják a füvet. 15 éve lakok itt és minden utcabéli 15 éve azon nyekereg hogy nincs lenyírva a fű, fél méter magas, milyen dolog ez.
Mostanában sok méhlegelős cikk volt, 444-en is és másutt is. A kérdés összetett, de szakszerű visszavadítás esetén igazából csak a kullancs jelenthet gondot (a parlagfű meg a klasszikus invazív gyomok kiszorulnak viszonylag természetes módon, ha megfelelően áll be a társulás), sőt, ha valaki úgy használja, hogy a sünök hozta kullancs létével megfelelően számol, azt megfelelően figyelembe veszi, mintha afféle erdőtulajdonos lenne, ösvényeket csinál és többi részről tudomásul veszi, hogy az afféle erdő ahova csizmában kell menni, akkor végülis az is beleférhet.
Remélem olyasmi miatt nem lehet valakit feljelenteni, ami erdészetileg, szakmailag nem megfogható, valamiféle diffúz esztétikára hivatkozva balkáni mentalitással. Ezt sajnos nem tudom.
2023. dec. 10. 12:48
12/18 anonim válasza:
Viszont a magok egy részének sajnos körülményes a beszerzése (szomorú módon amúgy pont az endémikusabb, őshonosabb magkeverékeké aminek a beszezhetősége alap kellene hogy legyen). De utánajárással és rendszeres szakmai konzultációval, vezetéssel gondolom megoldható a dolog.
2023. dec. 10. 12:51
13/18 anonim válasza:
#11: Azért eg yépítési telket erdő szintű visszavadításhoz mérni... Nem akarlak elkeseríteni, nem csak parlagfűre lehet allergiásnak lenni, hanem számtalan őshonos növényre is. Arról már nem is beszélve, hogy kullancstelepet sem akar senki a szomszédba, pláne, ha van kutyája, macskája, ami kijár. Ahogy egér, patkány és mindenféle rovar is nagyon jól meg tud telepedni ilyen helyen. Ezek szerintem teljesen valid indokok. Azon lehet max vitatkozni, hogy vajon a gaztenger vagy a nyírt gyep a balkáni
2023. dec. 10. 13:34
14/18 anonim válasza:
Egyedi, talán nem is tipikus eset alapján írtam. Nekük volt kis házunk, ami családtagok közti viszályok miatt 23 éve elhagyatottan állt. Facsoportok és borostyán nőtte be. A borostyán szinte mindent kiszorított. Fű inkább csak egy rövidebb sávban volt, ezt mondjuk társulásilag be lehetett volna állítani, nem volt nagy és jól kezelhető lett volna. Egér valóban volt, és valószínűleg sünök is. A kis társulás vízgazdálkodása legalábbis első nézésre rendben lehetett. Sajnos kevés alkalom adatott meg hogy lássam. Patkányt nem tartok valószínűnek, nem nézett ki úgy a környezet, de ezt szilárdan álltni nem tudom, épp azért mert nekem a családban lehetőségem hozzáférésem nem volt, nem tudtam elégszer látni (zűrös beteg családra kell itt gondolni, bár az elhagyott kis ház ettől függetlenül szerintem ökológiailag egész jól állt be).
2023. dec. 10. 14:20
15/18 anonim válasza:
Ha az idióta alkoholista családtagom karmaiból ki tudtam volna szedni, szerintem be tudtam volna állítani. Fájó és sajnos elég friss emlék, főleg akkor ha az ember olyan aggressziv akoholistát gondoz gondozza, aki bántalmaazta egész életében. Sajnos elment a kis százéves házikó a sváb ősök tárgyi emlékeivel (sparhelt, varrógép, petróleumlámpa, 1900 évesbeli még gótbetús iratok, kiskönyvtár). A kert meg teljesen méltó volt a ház belsejéhez a 23 éves kis vsszavadult borostyán-erdőcskével
2023. dec. 10. 14:25
16/18 anonim válasza:
Fauna terén madár volt nagyon sok, valószínűleg jó fészkelő lehetőséget találtak, gyakorlaatilag az egész kert árnyékban volt, még google maps is erdőszerűségnek mutatta. Nomeg valóban egér, valószínűleg sün. Rovarokról sajnos nem tudok írni, ehhez több idő kellett volna, különösebben feltűnő találkozásom velük nem volt.
2023. dec. 10. 14:31
17/18 anonim válasza:
Rendben tudják a saját életüket.
2023. dec. 11. 08:28
18/18 anonim válasza:
Bár ilyen szomszédom lenne,nem egy benzines fűnyírós vadbarom,
aki 30 fokban is nekimegy,aztán két hónapig nincs rá gond,mert kiégeti,de jóvanazúgy..Kivágni mindent,csak mű,tekert biszbasz díszfa,de abból vagy ötven.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!