Mit tehetnék a zavaró és valószínü, hogy mentálisan beteg szomszéddal, hogy ne járkáljon át hozzám?
Anyukám meghalt pár éve. Én ôrököltem a házát. A saját lakásomat eladtam, annak árából szépen felújítottam. Beköltöztem, minden jó volt. Egyedül élek, férjem, gyerekem nincs.
Viszont a szomszéd idös néni, elkezdett hozzám átjárni. Mivel valamilyen mentális baja lehet, talán demens vagy még rosszabb, azt hiszi, én vagyok az anyukám. Elöször próbáltam kedvesen elmagyarázni, hogy ö meghalt, én a lánya vagyok, stb. De nem érti. Mãsnap újra jött.
Akkor elkezdtem zárni a kaput, csengöt kikapcsoltam, barátoknak, rokonoknak mondtam, hogy hívjanak fel, ha jönni akarnak, mert a kapu zárva.
A néni viszont jön. Ha nem tud bejönni, egy bottal, kövel, bármivel zörgeti a kaput.Vagy rugdossa.
Két kutyám van, akik szabadon vannak az udvaron. Ök ezt erös ugatással viszonozzák. Muszáj kimenni és hazairányítani a nénit.
Egyedül már nem találna haza. De másnap kezdödik megint.
Ha dolgozok és nem vagyom otthon, akkor órákig zörgeti a kaput. Szomszédok mondták, hogy már erösen unják a mindennapi cirkuszt.
Én is. Mit tegyek?
Rendörök már nem jönnek ki. Háziorvosnak mondtam, annyit mondott, hogy igen-igen, nem lehetne egyedül a néni.
Most ezzel én mit kezdjek? Nem vagyok a rokona. Sajnos hozzátartozója nincs.
Mit tehetnék, hogy hagyjon békén?
48/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!