Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetek, ha a felső...

Mit tehetek, ha a felső szomszéd szándékosan az én erkélyemre szórja a hamutálja tartalmát és a szotyihéjat?

Figyelt kérdés

Rendszeresen nálam landol a szemete. Biztos, hogy nem véletlen: a dolog túl rendszeres.

Többször előfordult, hogy éjjel órákon(!) át ordibált telefonon valakivel. Az ekkor hallott mondatok alapján szerintem akár késsel is nekimenne annak, aki keményebben lépne fel ellene.

2023. okt. 20. 20:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Szólni próbáltál már neki?
2023. okt. 20. 20:47
 2/13 A kérdező kommentje:

Igazából nem... de egy 26 éves gyenge lány vagyok. És úgy gondolom, hogy aki ilyet csinál az nem fogja kérésre abbahagyni.

(velem egyébként semmi személyes problémája nem lehet, nem is ismernénk fel egymást)

2023. okt. 20. 20:50
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Túlgondolod. Első körben szólj neki, szépen, hogy már többször a te erkélyeden landolt a hamuja/szotyija, és legyen szíves figyeljen oda kicsit.

Simán megvan az esélye, hogy csak leborítja, azt hiszi, leszóródik a parkolóba vagy akárhová. (Ez persze szintúgy elég trágya viselkedés, de sajnos sokan vannak ilyenek, ettől még nem feltétlenül a te erkélyedre szánta.)

Kicsit túlzás, hogy egyből úgy kezeled, mintha pusztakezes harcban kéne legyűrnöd az emberünket :)

2023. okt. 20. 20:53
 4/13 A kérdező kommentje:
Úgy landol hozzám a szemét, hogy az csakis szándékos lehet. Ahogy pedig ordibálni szokott, nem igazán szeretném még csak azt se, hogy megtudja, hogy én lakom alatta...
2023. okt. 20. 20:58
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem lesz tőle bajod. nem tudod lesöpörni? Ennyit se tudsz megcsinálni?
2023. okt. 20. 20:58
 6/13 anonim ***** válasza:
27%

Így akkor semmit nem tudsz tenni. Ha panelben, társasházban laksz, és van lakógyűlés vagy közös képviselő, neki lehet szólni, de az első kérdése mindenkinek az lesz, hogy szóltál-e a csávónak. Ahogy megmondod, hogy nem, el is engedik a dolgot, hisz neked nem elég fontos az ügy ahhoz, hogy bekopogj valakihez és szólj neki, hogy "hé, haver, ne szemetelj az erkélyemre, köszi".

26 évesen azért ennyire töketlennek lenni, hogy még simán csak szólni se tudsz valakinek :( Elkeserítő.

2023. okt. 20. 21:00
 7/13 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is megérné megpróbálni finoman kérve lekommunikálni a helyzetet vele. Az lehet hogy idegbeteg a telefonba valakivel, de végső soron te csak egy szomszéd nő vagy egy jogos kéréssel felé, ebből erőszak csakis úgy robbanhat ki hogyha totálisan elmebeteg, amit azért kétlek. Az egy ritkább dolog. És ha mégis így alakulna, onnét az egész ház a te pártodat fogja, és ő lesz a közellenség. De szerintem ezen nem is kell aggódni. Valószínű nem szándékosan landol nálad csak véletlen (a többség figyelmetlen és sokan amit szándékosnak hiszünk végül kiderül hogy nem is az volt), és ha szépen megkéred akkor lehet hogy a jövőben már odafigyel, pl hamutálat használ.
2023. okt. 20. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:
11%
A kiírt kérdésed alapján nekem nem úgy tűnik, hogy te bármit is tehetsz. Se nem tűnsz olyan személyiségnek, stb… 30/F
2023. okt. 20. 21:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Először beszélj vele, vannak olyanok akik egyszerűen nem jutnak el odáig, hogy amit ők leszórnak az alattuk landol(nálunk is volt hasonló szitu, a nő esküdözött, hogy az nem eshet oda, csak akkor hitte el amikor cigizés után lehívtuk). A közös képviselőhőz is fordulhatsz, az nem számít, ha másnak nincsen gondja vele, akkor is reagálnia kell,ha egy lakó szól, hogy legyen napirendi pont.
2023. okt. 20. 21:27
 10/13 A kérdező kommentje:

#5 - nem tudom lesöpörni, mert olyan a padlóm, hogy nem lehet. Az ablakpárkányomra is kerül, amihez már kifejezetten nagy erő és pontos célzásra van szükség. Valamint nem nevezném megoldásnak azt, hogy folyamatosan az ő trehánysága miatt takarítok.

#6 - ha látnád a kialakítást, nem merülne fel benned, hogy hogyan is tud sikerülni.

#8 - az az ordibálás a telefonban egy elmebeteg gyilkosra hajazott leginkább.

Meg szoktam nézni és az utcán (földszinten) szinte semennyi szotyi vagy cigi nincs ilyenkor, emiatt IS biztos, hogy célozva hozzám dobálja le. (gondoljatok bele, hogy gyerekkorotokban nektek is voltak ilyen "csínyeitek", csak ő azon a szinten maradt.

Kezdetnek tűzök egy üzenetet az ajtójára... hátha abbahagyja.

2023. okt. 20. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!