Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan aggódik a szomszéd?

Jogosan aggódik a szomszéd?

Figyelt kérdés

Van ez a képen látható fenyő. Valóban az eleje picit kezd kiszáradni, de a szomszéd aggódik, hogy ki fog dőlni és mivel jobbra dől, így az ő udvarába dől majd. Szerintem nincs vele gond, nem fog kidőlni, de ő ki akarja vágatni. Mit gondoltok?

[link]

2023. okt. 12. 21:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Én is aggódnék. A múltkori viharban nyílegyenes fenyők is dőltek ki.
2023. okt. 12. 21:57
 2/18 A kérdező kommentje:
Oké, de azért olyan vihar nem minden héten van. Akkor vágjunk ki mindent, hátha...
2023. okt. 12. 22:05
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
2: Ha nem is mindent, de szomszéd felé dőlő fát igen. Én a helyében dokumentálnám az esetet, és ha nem lépsz, rád vernék minden kárt.
2023. okt. 12. 22:08
 4/18 anonim ***** válasza:
82%
Tiéd a felelősség. Ha kidol, minden forintnyi kárt keményen bevasalnak rajtad. Amúgy a fenyők gyökere nem hatol melyre, ezért nagy szélben az egészséges fák is könnyebben kidőlnek másoknál. Főleg az egyedül álló fák. Csoportban támasztják egymást és jobban -bírják. Az én szomszédom is évekig akadékoskodott, az enyém nem dőlt és nem száradt, nem vágattam ki. Amikor azonban elkezdett száradni, kivágattam, bár rettenetesen sajnáltam.
2023. okt. 12. 22:22
 5/18 anonim ***** válasza:
10%
Egy rosszindulatú szomszéd lehet, ne állj vele szóba, ne köszönj neki, nézd levegőnek, azt kész.
2023. okt. 12. 22:37
 6/18 A kérdező kommentje:

Ennek alapján hiába megy bárhová, amíg nem történik semmi, addig nem kell tennem semmit.

"A birtokvédelem a jövőbeli fenyegető veszélyhelyzettel semmit nem tud kezdeni, mert – ellentétben a német szabályozással – a magyar szabályozás már megtörtént vagy folyamatban lévő birtokháborítás esetére adhat védelmet."

2023. okt. 12. 23:02
 7/18 anonim ***** válasza:
70%
Ki kell vágni. Ne szarakodjatok ilyennel.
2023. okt. 12. 23:53
 8/18 anonim ***** válasza:
36%

Vannak famero cegek! Hivj egy olyat es papirozd le h nem kell kivagni. Annak legslabb eljiszi sz idiota.

Gxonyoru egeszseges fenxo sok oxigent ad nektek! Ki ne vagjatok! Nagyon nagy ertek az erdo es a fak!!

2023. okt. 13. 00:39
 9/18 anonim ***** válasza:
80%
Jogos, mamánál is ilyen közelben volt, félig kidőlt a fa vihar után.
2023. okt. 13. 09:50
 10/18 anonim ***** válasza:
26%

Úgy, bizony! 💪🏽

2023. okt. 13. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!