Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire nehéz Norvégiába...

Mennyire nehéz Norvégiába költözni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

23 éves leszek decemberben és jelenleg életcéljaim közé tartozik, hogy Norvégiában éljek. Nagyon vonz a kultúra, a táj és az ottani emberek. Sok mindent hallottam, főképp, hogy oda nem vesznek fel csak úgy "vendégmunkásokat", viszont én élni szeretnék ott, nem csak dolgozni.

Szoftverfejlesztőként végeztem, viszont inkább a webfejlesztés felé mozgolódok.

Mennyire nehéz oda kiköltözni, munkát találni?

Köszönöm előre is!

2023. okt. 10. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Vedd figyelembe, hogy Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, így számos olyan adminisztratív többletfeladat lehet, ami az Unión belül nincs.
2023. okt. 10. 12:46
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Nekem vagy egy tucat barátom oda ment ki egyetem után, annyira csak nem lehet nehéz. Nagy részük nekik is webfejlesztéssel, programozással, stb. foglalkozik. De nem alkalmazottként, hanem vállalkozásuk van vagy alkalmi munkákat vállalnak megrendelésre, szerződéssel.
2023. okt. 10. 12:48
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Alapvetoen fejlettebb orszagokban a fo kulonbseg MO-val szemben hogy ott neked kell kampanyolni hogy allampolgarsagot kapj, nem adjak oda barkinek aki keri. Gondolj arra hogy be kell bizoynitsd az allamnak hogy jol jarna veled, be tudnal illeszkedni stb. Ezert kernek sok helyen nyelvtudast, szakmat, bejelentett adozott munkaviszonyt stb. Konkretumot szerintem ne itt keress, hanem norveg allami oldalakon, 100% hogy le van irva minden.
2023. okt. 10. 13:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen végzettségekkel én úgy kezdeném hogy egy norvég (székhelyű) cégnél kezdenék el dolgozni home officeból, habár nem tudom hogy az adózás ilyenkor hogy működik.
2023. okt. 10. 14:15
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
Ha analfabéta közel-keleti, vagy afrikai vagy, ott is előtted az élet. Tárt karokkal várnak.
2023. okt. 10. 14:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Míg Magyarországon éltem, dolgoztam norvég székhelyű cégnél. Többször küldtek ki Oslóba ilyen 1-2 hetekre, akkoriban én is elgondolkodtam, hogy jó lenne ott élni.

Szerintem valahogy úgy kezdd, hogy ilyen céghez elhelyezkedsz, aztán kéred, hogy küldjenek ki mondjuk fél évre. Aztán alakul majd.

2023. okt. 10. 15:01
 7/9 anonim ***** válasza:
44%
#5 Az nem Svédország? Esetleg néhány egyéb nagyobb nyugat-európai EU tagállam. Norvégia nem tagja az Uniónak.
2023. okt. 11. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es válaszírónak! Az EU nem össze keverendő a schengennel vagy a schengeni övezettel! És nem őssze keverendő a Nato-val sem. Norvégia tényleg nem tagja az EU-nak! De Norvégia Alapító tagja a NATO-nak, és EGT Tag Norvégia. Sőt a schengeni övezetnek is tagja Norvégia. Egyedül az EU-nak nem tagja Norvégia. Svéd ország tárgyalásokat folytat a NATO-val, hogy tagja lehesen a NATO-nak. Ja és Svédország már tagja az EU-nak. A Skandináv államok közül egyedül Norvégia nem tagja az EU-nak!
2023. okt. 23. 12:44
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

2-es

Egy tucat barátod? Miért nem 2 tucat akkor? És mind webfejlesztéssel, programozással vállalkozik? Havonta vesznek házakat? Mesélj mèg?

2023. dec. 30. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!