Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van itt olyan aki Norvégiában...

Van itt olyan aki Norvégiában él? Milyen ott az élet?

Figyelt kérdés
Véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Esetleg tippekre, hogy hogy érdemes nekilátni. (Nyilván kell egy lakhely meg munka, azt én is tudom, de gondolok most itt olyanra, hogy valami papír, hogy ott élhessek kell-e?)

2022. jún. 8. 14:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Párom barátja él ott. Étteremben dolgozik.

Nagyon drága ott az élet. De minden szempontból. Élelmiszer, lakhatás stb

Brutál drága

Viszont nagyon jól is fizetnek ! Iszonyatosan jól keres. Már 5 éve van kint.

Hideg van,gyönyörű a hely a sarki fény, ezt leszámítva semmi extra.

Normálisak az emberek.

2022. jún. 8. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
1-es válasz író. Igy igaz minden brutál drága. De azt is vedd hozzá, hogy a Norvég fizetések is, a Norvég brutál drágasághoz van igazodva. Értsd, a Norvég átlag fizetésekből, átlagemberként tudsz csak megélni. Luxusra, nem igazán jut pénz. Tudom mert jelenleg is Øyerben élek. Igaz, minden alapvetőm meg van. Van egy bérelt házam, és van egy autóm. A fizetésemből, ki fizetem, havi lakhátásomat / rezsit. Plusz fenntartom az autómat. Megveszem, a minden napi élelmiszert. Ezen felül, jó ha fél évente egyszer, ha meg engedhetem magamnak, hogy elmenjek egy hétre síelni. Persze ez is úgy hogy nem járok színházba se moziba. Magyarországra haza a szüleimnek már nem is tudok, küldeni se pénzt. Szóval itt Norvégiában sem fenékig tejfel az élet. Igaz mindenem megvan. Nincs is rá panaszom. De túlzásba sem kell esni. Ugyanis az átlag emberek, ugyan úgy élnek, mint Magyarországon. Legalábbis én ezt tapasztaltam ez idáig.
2022. jún. 11. 17:41
 3/4 anonim válasza:
2/-es Egyedül bèrelsz? Mivel foglalkozol?
2022. jún. 17. 21:06
 4/4 anonim ***** válasza:

szerintem egy baromi nagy fszsag ez a “minden draga”. Miert tunik annak? Mert viszonyitasz mas orszagokhoz. Nekem pl 25 euros (igy talan konnyebben ertelmezheto), oraberem van, a mult honapban 270 ora korul dolgoztam, akkor utana lehet matekolni hogy sirok-e egy 15 euros kilos csirkemellen :D

Aki mekiben gurizik meg lusta nyelvet tanulni es csak az ilyen tingli-tangli melok vannak vagy eletmuvesz egyetemista annak magyarorszag is draga …

De hogy elmondjam roviden milyen itt a helyzet az en szempontombol: olyan boldogok es nyugodtak itt az elberek, hogy engem zavar mar. Hianyzik az az utalunk mindent es mindenkit mentalitas kicsit ami magyarban van :D Ugyan nem egy Svajc vagy Anglia ha a szabalyok betartasarol van szo, de igencsak fegyelmezettek en meg sosem tudtam levetkozni a balkani stilusom, es baloszinuleg nem is fogom tudni, de azert valamennyire megvaltoztatott a hely. 70 helyett nem 120 al megyek pl csak 80-90, a munkahelyen ha valami gond van elojon belolem a bunko proli stilus, tudom hogy ez mind rossz de ebben nottem fel, veszeg nem valtozok meg soha teljesen. De igazabol itt nem is gond annyira, a rendor is elmegy mellettem a 100-as ovezetben 120-130 al villogo nelkul, szoval nincs az a vasfegyelem manias rendszer mint mondjuk a nemeteknel vagy osztrakoknal…

Igazabol en azt mondom hogy talan ez maga a paradicsom, ennel jobb hely nem letezik, megis visszavagyok magyarba sokszor, az introvertalt maganyos farkas eletem valahogy ott jobban mukodott mint itt. Itt minden tevekenyseghez vagy tars vagy csalad kellene, es a norvegok ezt is csinaljak, huszon parevesen mar gyerekuk van es szabadnapon meg hetvegen nem otthon doglenek hanem mennek turazni, bicajozni meg minden. En inkabb otthon filmezek vagy jatszok, hiaba vesznek korul hegyek, dombok, annyira nem erdekel hogy egymagam elmenjek hatizsakkal a hatamon…

2022. júl. 2. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!