Miert néznek rám rosszul a szomszédok, ha szerintem ők nem viselkednek normálisan?
Azóta néznek rám furcsán, amióta rám ugrott a nagy kutyájuk, karcolást okozva, mert póráz nélkül szokásuk a lakótelepen a ház előtt ücsörögni vele. Mondtam, hogy nem vagyok oda a nagyokért. De nem is ez a baj, hanem hogy azt mondta a nő hogy maradjak nyugton , ne mozduljak, nem bánt. De ha dolgom van, nem szeretnék velük pepecselni, mert épp a kutya póráz kötelezettséget megszegve épp a bejárati ajtó előtt lófrál. Nekem is van kutyám. Ha összetalalkoznak, mert épp nem az ablakot lesem, hogy kimehetünk-e, simán ketté harapja.
Lehet, hogy el tudok költözni innen, de arra várok, hogy biztos legyen.
De már a 12 éves gyerek is bunkón néz rám. Tegnap is, amikor szenvedtem a parkolással, bámult, valamit magyarázott, megkerdeztem, hogy mit mondott, azt mondta semmit. Ja és nála volt a nagy kutya, amit nem tud tartani ,ha az megindul.
Hogy jöjjek haza vagy menjek ki kutyát sétáltatni így? Még én vagyok a rossz, mert ők nem tartják be a törvényt.
Ha a szomszédokat is zavarja, akkor szóljatok nekik együtt, hogy legyenek szívesek pórázon sétáltatni a kutyát. Ha kell, szóljatok többször, sokszor.
Az viszont már előítélet, hogy "Azt is rosszallóan nézik szerintem, hogy én dolgozok, ők meg segélyen elnek." Nem kell mindenféle mondvacsinált okot gyártani az ellenszenvednek.
Masik kutyás szomszéd nő és fia se dolgozik , de velük nincs semmi gond soha. Már az elején, amikor idejöttem, itt laktak és egyből összebarátkoztam velük. Mindig kedvesek voltak.
Egyszer jártam úgy a kutyákkal, hogy jöttem volna haza, övék kint voltak és rohantak oda hozzánk. Kivételesen volt nálam autókulcs és be tudtam menekülni. Enyém ugat , ő kicsije ugat és a nagy ettől vadul be. Így ugrott rám is. Amíg a kicsi meg nem szólalt, rám se nézett.
Ha van neked is kutyád, akkor miért nem tudod jobban szeretni a kutyákat?
Kicsi, vagy nagy , mindegy, a kutya az kutya. Szeresd őket, a szomszédét is, mert ő is kutya. Vagy az a baj, hogy félsz tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!