Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogos a lakótársam felháborodása?

Jogos a lakótársam felháborodása?

Figyelt kérdés
Egy szinte teljesen idegen lánnyal élek egy közös albérletben. Három szobás lakásról van szó, jelenleg az egyik szoba teljesen üresen áll, mert az új lakó csak októberben költözik be. Nyáron inkább én tartózkodom a lakásba, mivel dolgozom és ő egyetemista. Nos, mivel az egyik szova üresen áll, és a szobának van terasza míg az enyémnek nincs, kiszoktam járni a teraszra és gyakran több időt töltök ott. Néhány dolgomat is kivittem a teraszra. Mikor egy nap eljött a lakáshoz mert dolga volt a városban, "rajtakapott", hogy az üres szoba teraszán ülök és kiverte a hisztit, hogy én hogy képzelek mások szobájába járkálni. Meggyanúsított, hogy biztos az övébe is be szoktam mászni és járok a dolgaival. Mondanom sem kell, ez nem igaz, de itt állt ez a tágas szoba üresen (senkinek egy személyes tárgya sincs itt) és én kihasználtam egy picit a teraszát. Azt mondta fog szólni a tulajdonosnak, hogy tegyenek ki emiatt a lakásból. Szerintetek is ekkora bűn ez?

2023. aug. 29. 20:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
57%
van azóta fejlemény?
2023. aug. 31. 15:00
 22/24 anonim ***** válasza:
51%
#19 Bocs, de az üres szoba mióta magánszféra? Egyszerűen fogalmilag értelmetlen.
2023. aug. 31. 15:03
 23/24 anonim ***** válasza:
39%
Amúgy ha a szerződés kifejezetten nem tiltja, vagy a tulajdonos másképp nem dönt (pl. lezárja a szobát) akkor tulajdonképpen szabadon használható az üres szoba és a terasz mint a lakás része.
2023. aug. 31. 15:32
 24/24 anonim válasza:
49%

Nehéz kérdés ez szerintem.

Egyrészt én abszolút megértem hogy ha még nem fizetett akkor miért ne használhatnád. Tényleg az ilyen senki földje jelenleg. Nem gondolnám hogy te valmi halálos bűnt követsz el ezzel.

Azonban azzal egyet értek, hogy ezzel hogy bent vagy kicsit megszűnnik a "határ" hogy mit lehet, és mit nem. Én se örültem volna hogyha a szobába ami csak szóban az enyém a lakótársaim bejártak volna csak úgy. De ezzel szerintem azért te is tudsz azonosulni :D

Szerintem ne használd az erkélyt, és nem azért mert befognak "árulni" szimplán mindenkinek egyszerűbb lesz az élete. :D

2023. okt. 21. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!