Ezert mert vannak igy felhaborodva?
Kivettem egy lakast- egyetemista vagyok- de kertek tolel 65 euro eloleget, amit odaadtam nekik szeptember elejen. Romaniaban elek, es nalunk oktober 1.en kezdodik az egyetem. Szoval oktoberbe voltam itt fenn a lakasban 4 napot, es mondtam a csajnak, akivel k
lakom, hogy nem maradok. Erre kert tolem meg 1 havi lakbert, holott szeptemberben abszolut nem voltam, es azt a pezt azt mas helyen vissza szoktak adni,es mondtam, hogy nem kerem vissza, vegye ugy, hogy az oktoberi lakber.
A megkezdett hónapot (október) ki kell fizetni.
Attól, hogy nem használod a lakást, még fizetni kell érte, mert miattad nem tudta másnak kiadni.
Nem előleget ad az ember bérletnél, hanem kauciót. Ami egyféle biztosítéka a bérbeadónak a fizetésre. Gondolom volt bérleti szerződésetek, amiben általában egy hónapos felmondási idő mindig ki van kötve, no meg az is, hogy a kaució nem jár vissza, ha a szerződés lejáratának ideje előtt, vagy fél éven belül stb. a bérlő kiköltözik.
Olvasd el a szerződést, mert a kaució jogosan a bérbeadóé, hiszen nem teljesítetted a bérletre vonatkozó vállalásodat, no meg ki kell fizetned a bérleti díjat a felmondási időre is.
Üdv a felnőttek világába. A szerződés pont az ilyen esetek miatt fontos. Ha szerződsz, akkor nem gondolhatod csak úgy meg magad. Ez jó tanács a továbbiakra vonatkozóan.
Akkor ne is fizess neki! Szerződés nélkül mi alapján fizetsz? Mi biztosítja, hogy jogod van ott lenni?
Mi biztosítja, hogy nem dob ki 2 nap alatt? A szerződés hasznos és szükséges, mindkettőtök jogait szabályozza és kötelező ahhoz tartani magatokat. Én senkinek se adnék pénzt szerződés nélkül. Legalább egy átvételi elismervényt aláírt? Lehet, hogy egy hét múlva elfelejti, hogy fizettél és újra köv eteli a pénzt... Keress egy normális albérletet. Lehet, hogy nem is övé a lakás? Milyen gyanús alak ez, hogy nem mer szerződést kötni? Lehetg, hogy elkövetett valamit.... Keress másikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!