Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogos a lakótársam felháborodása?

Jogos a lakótársam felháborodása?

Figyelt kérdés
Egy szinte teljesen idegen lánnyal élek egy közös albérletben. Három szobás lakásról van szó, jelenleg az egyik szoba teljesen üresen áll, mert az új lakó csak októberben költözik be. Nyáron inkább én tartózkodom a lakásba, mivel dolgozom és ő egyetemista. Nos, mivel az egyik szova üresen áll, és a szobának van terasza míg az enyémnek nincs, kiszoktam járni a teraszra és gyakran több időt töltök ott. Néhány dolgomat is kivittem a teraszra. Mikor egy nap eljött a lakáshoz mert dolga volt a városban, "rajtakapott", hogy az üres szoba teraszán ülök és kiverte a hisztit, hogy én hogy képzelek mások szobájába járkálni. Meggyanúsított, hogy biztos az övébe is be szoktam mászni és járok a dolgaival. Mondanom sem kell, ez nem igaz, de itt állt ez a tágas szoba üresen (senkinek egy személyes tárgya sincs itt) és én kihasználtam egy picit a teraszát. Azt mondta fog szólni a tulajdonosnak, hogy tegyenek ki emiatt a lakásból. Szerintetek is ekkora bűn ez?

2023. aug. 29. 20:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%
Engem baromira nem érdekelne, ha amúgy tisztán tartod és takarítasz is ott előtte rendesen, amikor majd jön az új lakó. De erről nyilván a tulaj dönt majd, ha úgyis elmondja neki a lakótársad.
2023. aug. 29. 22:29
 12/24 anonim ***** válasza:
37%
Ez nekem nagyon magyar huzas. Az a terasz se neki, se neked. Potyazol.
2023. aug. 29. 22:56
 13/24 anonim ***** válasza:
70%

Az erkélyes szoba leendő bérlője odahozta-e már (akár csak részben) a cuccait?

Ha igen, akkor nem illik bejárkálni, az erkély okán sem.

Ha viszont még nem hozta oda (és szerintem erről van szó, mert egy hónappal beköltözés előtt minek vitte volna oda), akkor teljes joggal mész be oda te is, meg a másik lány is. Bérbeadóként se csinálnék ebből problémát, amíg nincs ott a harmadik bérlőnek semmilyen cucca.

Megj.: én sosem laktam lakótársakkal albérletben, de ha ilyen helyzetbe kerülnék (vagyis inkább már a gyerekeimet érintené), akkor elvárnám a tulajdonostól, hogy adjon a szobákhoz kulcsot. Akkor mindenki zárhatná a szobáját és nem is merülne föl, hogy a másik bejárkál-e az ő szobájába. Adott esetben a tulajdonos is lezárhatná azokat a szobákat, amikről úgy gondolja, hogy mások ne lépjenek oda be. Ezzel sok fölösleges nézeteltérésnek és gyanúsítgatásnak elejét lehetne venni.

2023. aug. 29. 23:04
 14/24 anonim ***** válasza:
61%
Dehogy jogos, a lakotarsad bolond.. tulajt se fogja ilyesmi erdekelni
2023. aug. 29. 23:57
 15/24 anonim ***** válasza:
66%
A kérdező leírta, hogy semmi nincs ott. Üres a szoba. Ha én lennék a tulaj engem sem zavarna. Csak egy kérésem lenne, hogy tegye rendbe maga után, ha olyan állapotban van, mielőtt beköltözik oda valaki. Ennyi
2023. aug. 30. 11:06
 16/24 anonim ***** válasza:
57%
Az a szoba még senkié, ezért teljesen mindegy, ki ül ott az erkélyen, mert senkit sem zavar azzal, ha átjár a szobán. Az erkélynek meg semmi baja nem lesz attól, ha valaki ott van.
2023. aug. 30. 13:10
 17/24 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem csak nagyon hisztérika a lakótársad! Senkinek nem ártasz vele, hogy odamész. A tulaj, ki fogja röhögni ezt a csajt.
2023. aug. 30. 13:17
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Hagyjuk már ezt a "potyázást". Ehhez maximum a tulajnak van köze, ha akarja akkor majd bezárja a szobát. Bár ehhez már elég szarrágónak kell lenni.

Ha nekem lenne kiadó lakásom, akkor pont leszarnám, hogy bejár-e a másik lakó az üres szobába, vagy sem. A lényeg, hogy ha jön új lakó, akkor az be tudjon költözni.

Eleve nekem mint tulajnak az az érdekem, hogy minél hamarabb legyen lakó aki fizet így azon lennék, hogy ne is legyen olyan helyzet, hogy üres a szoba.

2023. aug. 30. 16:33
 19/24 anonim ***** válasza:
37%

Mit nem értesz azon, hogy az NEM a TE szobád, ergo húzzál ki onnan?

Ha az én lakótársam lenne ekkora tahó, beszélnék a főbérlővel, hogy akár ki is lehetne dobatni.

Bocs, nálam a magánszféra az kemény dolog, és aki azt nem tiszteli, az ellen lépéseket teszek, bárhogy hisztizik.

2023. aug. 31. 14:49
 20/24 anonim ***** válasza:
58%
19-es, te csak védd a saját magánszférádat. A tulajdonosnak (nem főbérlőnek) szólhatsz, de valószínűleg őt se fogja érdekelni, amíg be nem költözik a harmadik lakótárs. Neked viszont meglesz a beceneved: Spicli.
2023. aug. 31. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!