Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van valami kialakult szokás...

Van valami kialakult szokás arra, hogy albérletbe hogy lehet légkondit szereltetni?

Figyelt kérdés

Havi 120e Ft a bérleti díj, a bérlő szeretne légkondit, ami kb 250-300 ezer Ft.

Van kialakult szokás arra, hogy milyen arányban fizessék?

2023. aug. 28. 16:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%
Ha jól értem, te vagy a bérbe adó (bérlő szóból ez következik). Mégis miért fizetne a bérlő bármit is ebbe? :D Nem is értem a kérdést. Egy ingatlannal kapcsolatos értéknövelő befektetés amihez a bérlőnek semmi köze sincs.
2023. aug. 31. 18:14
 12/14 A kérdező kommentje:

11-es: Nem vagyok egyik sem.

De a bérbeadó szívjóságból nyilván nem fog 300ezerért szereltetni, ha a bérlő szeretne! Írtam a kérdésemben, hogy a bérlő szeretne légkondit!

2023. aug. 31. 21:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Off: ha úgy fogalmazol, hogy a 'bérlő' akkor feltételezhető, hogy te vagy a bérbeadó. Ja, szívjóságból ide sem szoktak kérdéseket feltenni...

On: A helyzeten nem változtat, hogy ki szeretné. A bérbe adó mondhat nemet, ahogy a bérlő is kereshet új ingatlant. Viszont ez egy gépészeti, a lakásban maradó eszköz, így kizárt, hogy a bérlőnek bármit is fizetnie kéne (nyilván, ha nem 'okos', fizetni fog... de azzal csak a bérbeadó jár jól). De józan ésszel is sejthető, hogy nem normális dolog valamiért fizetni, amit lehet a jövő hónapban már nem is használna a bérlő, mert mondjuk elköltözik.

2023. szept. 5. 08:07
 14/14 A kérdező kommentje:

Nyilván ha a bérlő a jövő hónapban elköltözik, akkor nem fog a saját pénzén légkondit szeretni - ezt felesleges volt leírni.

Ahogy a hozzászólásokat összetakom, kb ez a reális egy 300ezer Ft-os légkondinál:

- a bérbeadó fizeti, cserébe a bérleti díj emelkedik 10-15ezer Ft-tal

- a bérlő fizeti, cserébe két évig havi 10ezerrel kevesebbet fizet (lelakhatja az ár 80%-át).

A számokat lehet finomhangolni.

2023. szept. 5. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!