Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki hogy gondolja: újonnan...

Ki hogy gondolja: újonnan odaköltözőknél szokás "átkopogtatni", hogy ők az új szomszédok?

Figyelt kérdés
2022. jan. 5. 16:36
A kérdező szavazást indított:
Igen, jogos elvárás az ott lakók részéről
Nem elvárás, de figyelmesség, illendőség
Egyáltalán semmi ilyen kötelezettség nincsen
50 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez manapság már nem szokás, főleg egy nagyvárosi soklakásos társasházban, panelben. Kisebb településeken, kertvárosban elképzelhető.
2022. jan. 5. 16:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Társasházi lakásban én nem kopogtattam át, viszont köszöntem és bemutatkoztam, amikor összefutottunk a folyóson a szomszédokkal, és külön elmentem a lakógyűlésre bemutatkozni.

Tavaly költöztem ki kertvárosba, de előtte még fel kellett újítani a házat. Itt becsöngettem a közvetlen szomszédokhoz bemutatkozni és előre elnézést kértem, ha a felújítási munkák zavarnk őket, valamint odaadtam nekik a névjegyemet, hogy engem hívjanak probléma esetén, ne a rendőrséget, vagy hasonló.

2022. jan. 5. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi városban lakunk, amikor új szomszédunk lett nem jöttek át bemutatkozni.

Szüleim faluban laknak, amikor nekik lett új szomszédjuk akkor mentek bemutatkozni az újak.

2022. jan. 5. 19:20
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Soha nem atkopogas van, de szemelyes osszefutasnal illik is bemutatkozni, es kozos erdek is tudni, ki kicsoda. Csotoresnel odatelozni, sot, covidosnal bevasarolni, mentot hivni egymasnak es apro hetkoznapibb dolgok. Ez nem jelent baratkozast, tapintatlankodast, csak olyan civilizacios dolog.
2022. jan. 5. 19:29
 5/10 anonim ***** válasza:
28%
Hozzánk egyszer jött át bemutatkozni az új szomszéd, akkor láttam először és utoljára, ez olyan kb 2 éve volt. Társasházi lakás, a közvetlen mellettünk nyíló ajtó az övé. Akkor is meglepődtem, amikor történt, de azóta már csak egyre egyértelműbb, hogy halál felesleges volt a dolog :D Mi nem köszöntünk be senkinek, amikor ide költöztünk, mégis miért, senkit se érdekel, ha bajuk van, tudják hol lakunk, megtalálnak anélkül is.
2022. jan. 5. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:
56%
Társasházban nem hinném. Mi tavaly költöztünk kertvároba, és a költözésünk után pár nappal át is jöttek a szomszédok üdvözölni, még apró ajándékokat is hoztak.
2022. jan. 5. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Én pl bemutatkoztam. Az egyik szomszéddal beszéltem is. A másik ki se jött. Egyszer lesett amikor csináltam a kertet, amikor rá néztem elfutott. Azóta is ilyen nyomorék. Vele beszélni nem lehet, ha akarok valamit (átérnek a fái hozzám, szakadt a kerítése stv) akkor birtokvédelmit kell indítani.
2022. jan. 6. 07:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem mutatkoztam be. Nem bunkóságból, hanem mert minek?

Amikor találkozunk, köszönünk, de ennyi. Hálisten itt nem lóg a másik nyakán a szomszéd.

2022. jan. 7. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:

- jó napot kívánok a kusakabe család vagyunk, most érkeztünk!

- üdvözlöm kusakabe úr!

mei és szacuki egyszerre:

- csókoloooom!

2022. jan. 12. 07:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Én évek óta egy egy hat lakásos társasházban lakom de még a nevemet sem tudják.

Nem kötelességem bemutatkozni nekik meg beszélgetnem velük.

2022. febr. 1. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!