Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nincs a társasházakban...

Miért nincs a társasházakban minden épületben egy nyugdíjas néni kinevezve házmesternek akinek minden lakáshoz van kulcsa hogy folyamatosan ellenőrizhesse nem e maradt úgy feleslegesen a radiátor vagy a tűzhely stb...?

Figyelt kérdés
Tudom most mindenki jön a magántulajdonnal meg stb... de gondoljatok bele megelőzhető a lakástűz ha időben észreveszi hogy úgy hagyta valaki a hősugárzót vagy házközponti fűtésnél le tudja tekerni a radiátort ha a tulaj 6oson hagyta és csak este ér haza...
2023. júl. 23. 16:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha elutazok hosszabb időre, akkor a szomszéd srácnak szoktam kulcsot adni. Kiszedi a postát, meg ha valami történne a lakással, akkor be tud jutni.
2023. júl. 23. 17:40
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Kulcsot adni egy idegennek..? Túl könnyen vissza lehet ezzel élni, szinte tálcán kínálnánk a lehetőséget, hogy másoktól lopjon a néni/házmester. Egy idő után úgyis az lenne, hogy "neki ez sok" és jönne vele valaki, aki segít körbenézni.

A másik pedig, nincs arra senkinek sem szüksége, hogy utána a néni szétpletyizze, hogy mit látott xy lakásán.

(Nálunk amúgy pont egy nyugdíjas bácsi okozott tüzet pár hónapja, csak annyit mondtak a tűzoltók, hogy a konyhában kapott "valami" oda.)

2023. júl. 23. 18:20
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

Egy Újabb Nemzeti Házfelügyelet Bizottság? Részben jó ötlet, de ma már szerencsére a jogok előtérbe helyeződnek.

(A kötelességek meg elfelejtődnek...)

2023. júl. 23. 18:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mégis hogy képzeled? Be kellene jelentkezni minden alkalommal amikor kihúzom a lábam?

Ha ég a tűzhely kb szinte azonnal mennie kellene. Vagy lesse a bejárati ajtót és ha valaki kihúzza a lábát akkor szaladjon is a lakásba?

A privát szféráról nem is beszélve

2023. júl. 23. 20:10
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Tudod ki adna kulcsot egy idegennek. A lószrt... mondom ezt úgy, hogy egyszer maradt ott étel, ami leégett.

A tűzoltók úgyis felfeszítik az ajtót, ha muszáj.

A fűtésemhez meg főleg ne nyúljon senki, az ÉN döntésem, mennyire állítom.

2023. júl. 23. 20:17
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Na, már csak az kéne... Te vagy nagyon unatkozol, vagy nem vagy normális.
2023. júl. 23. 21:15
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Mire az első szinten végigtúrná Manyi néni a szekrényeket, addig leégne az emelet.
2023. júl. 23. 22:40
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Miért is ne mehetne a fűtés, mikor egyedi mérős? Van, aki letekeri csutkára, ők átalányba talán 4000 körül fizetnek (a mi tömbünkben a fürdőszobában nem tudod lekapcsolni). Én fizetem, ha nekem megér x ezer forintot az, hogy jó meleg lakásba érjek haza, akkor ne te, vagy Manyika a nyolcadikról döntsön erről.

De nekem egyébként van egy pótkulcs a lakásomhoz a kedvenc szomszédomnál, pont azért, mert egyszer beragadtam úgy a liftbe, hogy csak a szelektívet akartam levinni, mert még 10 perc úgyis kell a ragunak. Alig 10 perc alatt kijött valaki és kiszedett a liftből, de egy örökkévalóságnak tűnt. Másik alkalommal három órát várakoztam az erkélyen, mire hazaért az exem, mert kimentem cigizni és a huzat bevágta mögöttem az ajtót. Január volt, és köntösben voltam. Na, ha most ugyanez megtörténik (vagy pl. nyitva maradt az ablak, és vihar készül), akkor csak írok a szomszédnak, hogy pls intézze el gyorsan ezt, vagy azt, és akkor is hasznos, ha el kell utaznom, nem probléma, hogy ki eteti a tengerimalacom, ki locsolja a növényem, és ki gyűjti be a postám, hogy ne legyen világos mindenki számára, hogy nem vagyok otthon. Cserébe én ugyanezt megteszem neki, illetve alkalomadtán rövid időkre vigyázok a kislányára. De fontos, hogy köztünk már volt bizalom, nem egy vadidegennek adtam kulcsot az OTTHONOMHOZ, hogy hadd járkáljon be, csámcsogjon azon, hogy mit lát, meg igya le a levet az uborkáról a hűtőben.

2023. júl. 23. 23:45
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez hamar átmenne egyébbe is. Hidd el, ha valakinek túl sok a szabadideje és túl sok teret is kap, akkor szépen rászáll másokra. Akkor már csak nem radiátor, tűzhely és egyéb ellenőrizgetés lenne, hanem az egész életedbe beleszólna.
2023. júl. 24. 00:48
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Maximum a szomszédnak adnék kulcsot,hogy etesse meg a macskámat. De neki is úgy,hogy nagyon nagyon nagyon megbízom benne. Ilyen kamerákra semmi szükségem nem lenne.
2023. júl. 24. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!