Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Törtek már be hozzátok, vagy...

Törtek már be hozzátok, vagy rokonotokhoz, ismerősötökhöz?

Figyelt kérdés

- Mit vittek el a betörők?

- Honnan vettétek/vették észre, hogy betörtek?

- Mi lett az eljárás vége?

- Milyen konklúziókat vontatok/vontak le?

- Milyen védelmi intézkedéseket vagy eszközöket alkalmaztatok/alkalmaztak utána?

2023. júl. 10. 14:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de már jó pár évvel ezelőtt (2010).

Úgy vettem észre, hogy mikor hazaértem, a betörő akkor ugrott ki az ablakon (értelemszerűen földszinti lakás volt).

Elvitt: laptop, néhány ékszer - lett volna még más is, de megzavartam.

Ablakot feszítette be, ami ráadásul zárt udvarra nézett. Rakattunk utána riasztót, a saját megnyugtatásomra.

Természetesen nem találták meg az illetőt.

2023. júl. 10. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Még iskolás koromban betörtek hozzánk a lakásba. Úgy vettem észre, hogy a kulcs nem nyitotta a zárat, mivel már feltörték. Szülővel jöttem, különben szerintem sokkot kaptam volna. Először fel se fogtam a helyzetet. Csodálkozva néztem, hogy szét volt minden dobálva. Még a nyilvánvalóan gyerekszobából is ellopták a kis spórolt pénzünk a tesómmal. Illetve mindent ami érték és mozdítható. Playstation, annak a játékai stb. A bunkó rendőr aki szinte kiabált velünk, hencegett is, hogy biztos elkapják az elkövetőt, mert nem volt kesztyűjük. Ehhez képest apámnak kellett szólni, hogy még a bal kezét sem sikerült eltalálni az ujjlenyomat vételhez... Aztán persze szokásos módon jött a levélke, hogy az ügyet nem sikerült megoldani. Heveder zárat csináltattunk utána az ajtóra. Azt vontuk le, hogy magadat kell megvédened és a saját tulajdonod, mert a rendőrség erre mérsékelten alkalmas.
2023. júl. 10. 14:33
 3/9 Psycho ***** válasza:
100%

Igen. Családi vállalkozás, bérelt iroda, az melletti kis tárolóhelység, onnan vittek el igen értékes műszereket. Ez már nagyon rég volt (még gyerek voltam), így nem emlékszem a részletekre.

Nyilván történt feljelentés, de bizonyíték és nyomok hiányában vakvágány volt az egész.

A konklúzió az volt, hogy jobban kell vigyázni ezekre. Kiugró biztonsági fejlesztést nem tettünk (pl. 28 zár meg riasztó stb társai).

Azóta sok év eltelt, most mozgásérzékelő + riasztó van a már saját irodában. Ez részben a műszerek miatt kell, részben pedig mert szenzitív adatokkal dolgozunk.

2023. júl. 10. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédom meghalt. Még aznap híre ment, este elbontották a hátsó kerítését.

A következő napokban mindent elvittek a kertből. Utána a házba is bejutottak, onnan is vittek mindent.

Semmi nem lett belőle. Egy utcabeli cigu csapat volt. Mindenki tudta. Eltüzelték a cuccokat.

Semmi óvintézkedéstnem csináltak az örökösök, csak a rendőröket hívogatták meg rinyáltak hogy mééé nem figyelünk, méé nem megyünk ki elzavarni a cigukat stb.

Én egy napra nem merem magára hagyni a cuccaimat, a házamat. Ha utazok is, megkérek valakit hogy addig aludjon itt.

2023. júl. 10. 17:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégi házunkba törtek be, elvittek egy törött lapátot meg egy 20 éves mikrót. Nem tudom mit hittek, ott találnak majd egy Munkácsy festményt?
2023. júl. 10. 18:26
 6/9 Metionin ***** válasza:
100%
Felénk anno rendszeres volt a betörés, 12 voltam, amikor mi is sorra kerültünk. A kert felől jöttek fel és a melléképület ajtaját feszítették fel, ahonnan mindenféle gépeket, fűnyírót, apám horgász cuccait vittek el, meg konkrétan egy zsák nyulat. Nyulat tenyésztettünk leadásra és a tolvajok hoztak egy zsákot, beledobáltak amennyi fért és vitték. Mi ezalatt bent a házban aludtunk, illetve én éjfél után nem sokkal szóltam, hogy mintha valami hangok lennének de le lettem ugatva. Reggel aztán apám pislogott. Végül meglett a tettes csapat, egy ismerős pasas cigányokkal karöltve kb. minden betörésben részt vett a környéken, hozzánk az ismerős mutatta az utat és a cigányok jöttek fel. Rokonom házába ugyanők törtek be még abban az évben míg nyaralni voltak de olyan hülyék voltak, hogy valamilyen oknál fogva tüzet raktak a villanytűzhely tetején a talált iratokból és ezt észrevette a szomszéd, aki kihívta a rendőrséget. Ezután kapták el őket és akkor vallották be a mi betörésünket is, meg még vagy 30 rendbeli fel volt sorolva a dokumentáción, amit utána kaptunk. A legnagyobb kedvencem az volt, hogy 2 faluval arrébb bementek egy házba de nem találtak semmi értékeset, így jobb híján a gyerekek ablakba kitett mikuláscsomagjait szedték ki és "élték fel". Nem a legokosabb banda volt, na :D kb. 5-6 évig végiglopták a környéket, aztán a tüzes sztorival lebuktak és miután kijöttek a börtönből, már nem aktívak elvileg, azóta nagy ritkán ha van valami lopás.
2023. júl. 10. 20:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Több mint 20 éve egy rosszul működő videomagnót vittek el, a távvezérlőjét is itt felejtették. Aztán tettünk fel biztonsági zárat.

Nem tudom, hogy vették észre, mert én akkor csak hétvégente jártam haza, és hétköznap történt a dolog.

Nem volt semi eljárás, úgyse lett volna semmi belőle.

2023. júl. 10. 22:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Kimentem éjszaka inni egy pohár vizet és ott állt valaki. Elzavartam és hívtam a rendőrséget. Megtalálták az emberkét és bevitték. Kiderült több lopást is elkövetett.
2023. júl. 11. 11:26
 9/9 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Igen. A férjem ráordított, hogy azonnal feküdjön a földre és hívta is a rendőrséget, akik 5 percen belül kijöttek.
2023. júl. 12. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!