Törtek már be hozzátok, vagy rokonotokhoz, ismerősötökhöz?
- Mit vittek el a betörők?
- Honnan vettétek/vették észre, hogy betörtek?
- Mi lett az eljárás vége?
- Milyen konklúziókat vontatok/vontak le?
- Milyen védelmi intézkedéseket vagy eszközöket alkalmaztatok/alkalmaztak utána?
Igen, de már jó pár évvel ezelőtt (2010).
Úgy vettem észre, hogy mikor hazaértem, a betörő akkor ugrott ki az ablakon (értelemszerűen földszinti lakás volt).
Elvitt: laptop, néhány ékszer - lett volna még más is, de megzavartam.
Ablakot feszítette be, ami ráadásul zárt udvarra nézett. Rakattunk utána riasztót, a saját megnyugtatásomra.
Természetesen nem találták meg az illetőt.
Igen. Családi vállalkozás, bérelt iroda, az melletti kis tárolóhelység, onnan vittek el igen értékes műszereket. Ez már nagyon rég volt (még gyerek voltam), így nem emlékszem a részletekre.
Nyilván történt feljelentés, de bizonyíték és nyomok hiányában vakvágány volt az egész.
A konklúzió az volt, hogy jobban kell vigyázni ezekre. Kiugró biztonsági fejlesztést nem tettünk (pl. 28 zár meg riasztó stb társai).
Azóta sok év eltelt, most mozgásérzékelő + riasztó van a már saját irodában. Ez részben a műszerek miatt kell, részben pedig mert szenzitív adatokkal dolgozunk.
A szomszédom meghalt. Még aznap híre ment, este elbontották a hátsó kerítését.
A következő napokban mindent elvittek a kertből. Utána a házba is bejutottak, onnan is vittek mindent.
Semmi nem lett belőle. Egy utcabeli cigu csapat volt. Mindenki tudta. Eltüzelték a cuccokat.
Semmi óvintézkedéstnem csináltak az örökösök, csak a rendőröket hívogatták meg rinyáltak hogy mééé nem figyelünk, méé nem megyünk ki elzavarni a cigukat stb.
Én egy napra nem merem magára hagyni a cuccaimat, a házamat. Ha utazok is, megkérek valakit hogy addig aludjon itt.
Több mint 20 éve egy rosszul működő videomagnót vittek el, a távvezérlőjét is itt felejtették. Aztán tettünk fel biztonsági zárat.
Nem tudom, hogy vették észre, mert én akkor csak hétvégente jártam haza, és hétköznap történt a dolog.
Nem volt semi eljárás, úgyse lett volna semmi belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!